Тайланд влиза в извънредно положение заради коронавируса от 26 март

...
Тайланд влиза в извънредно положение заради коронавируса от 26 март
Коментари Харесай

И Тайланд въвежда извънредно положение заради коронавируса

Тайланд влиза в изключително състояние поради ковид от 26 март за един месец, заяви на конференция в Банкок през днешния ден министър председателят Прают Чан-оча, представен от Ройтерс и Асошиейтед прес.
Според указа за изключителното състояние министър председателят ще има компетенции да афишира и спомагателни ограничения за ограничение на епидемията, в това число да дава спомагателна власт на служебни лица и да постанова ограничения за ограничение на придвижването, за налагане на комендантски час, за цензуриране на медии, за разпространяване на събирания на доста хора. За налагането на такива ограничения ще може да бъде употребена и армията.
В малко телевизионно послание министър председателят, представен от АП, прикани хората да запазят успокоение и "да не употребяват обществените мрежи по неточен метод ". Той предизвести, че ще има строги ограничения против нарушителите на въведените ограничения.
Днес Тайланд заяви за нови 106 случая на инфектирани с COVID-19 и за още трима умряли. Така до момента в страната са регистрирани общо 827 инфектирани и четири смъртни случая от началото на епидемията.
Първи два случая на инфектирани с ковид са регистрирани и в Лаос, заяви Синхуа, цитирайки известие на здравното министерство на страната от Югоизточна Азия. Двамата инфектирани са жители на Лаос, само че по всяка възможност са се заразили зад граница. Едната пациентка е била в Камбоджа, а другият неотдавна се е върнал от Тайланд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР