Тайфунът Койну предизвика рекордни ветрове в Тайван с пориви от

...
Тайфунът Койну предизвика рекордни ветрове в Тайван с пориви от
Коментари Харесай

Мощен тайфун донесе рекордни ветрове на Тайван

Тайфунът " Койну " провокира рекордни ветрове в Тайван с пориви от над 342 км/час, заяви Централната метеорологична администрация в четвъртък.

„ Максималните пориви напразно от 95,2 метра в секунда, измерени на остров Орхид нощес, са нов връх в Тайван “ , споделиха от службата пред Агенция Франс Прес.

Тайфунът " Койну " удари южния завършек на Тайван в четвъртък, покривайки района с пороен дъжд и рекордни ветрове. Първоначално се очакваше стихията да удари непосредствено южния завършек на острова, само че „ курсът му се отклони по-на юг “ , сподели синоптик, добавяйки, че бурята може да се реалокира в морето.

Conditions easing up slightly now, the worst appears to be over. That was full on at times earlier in Kenting,
— James Reynolds (@EarthUncutTV)
Експерти споделят, че изменението на климата е направило пътищата на тропическите стихии по-трудни за прогнозиране, като в това време е нараснала интензивността им, което води до проливни дъждове, неочаквани наводнения и мощни стихии. Тайван претърпява чести тропически стихии от май до ноември. В четвъртък бяха затворени учебни заведения и офиси в очакване на " Койну ".

Над 200 интернационалните и вътрешни полети бяха анулирани, а близо 3000 души в планинските региони бяха евакуирани като защитна мярка. Жителите, живеещи в южния окръг Тайтунг, са се запасили с храна преди тайфуна.

Taiwan cancels all flights, work and school as Typhoon Koinu lashes the island nation with heavy rain and strong winds
— TRT World Now (@TRTWorldNow)
„ Ние живеем в планините и би трябвало да изминем известно разстояние, с цел да стигнем дотук. Ето за какво взехме решение, че е по-добре да се запасим за всеки случай “ , сподели 26-годишният Мън Син пред Агенция Франс Прес. Улиците бяха пусти в четвъртък, защото дъждовете намокриха района, като мощните ветрове събориха уличните знаци и откъснаха металните покриви. 

" Койно " връхлетя към месец откакто Тайван островът пострада от тайфуна " Хайку ", първият от четири години, принудил близо 8000 души да се изтеглят от домовете си. Очаква се да отслабне, до момента в който се движи към крайбрежните води на източната китайска провинция Гуандун. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР