Тъй като съботният ден е посветен на мъртвите, за спомен

...
Тъй като съботният ден е посветен на мъртвите, за спомен
Коментари Харесай

Светла Събота - през този ден не бива да се...

Тъй като съботният ден е отдаден на мъртвите, за спомен се раздават червени яйца, други дребни сладки и подавки в памет на неотдавна умрелите наши близки.

Християните почитат през днешния ден св. Мартин Изповедник, папа Римски. Имен ден имат Мартин, Мартина, Марта.

През този ден дамите не трябва да се мият и да перат, с цел да не люти сапунената пяна в очите на умрелите. Те не кроят и шият облекла, тъй като, който се облече с такава дреха, ще почине.

На шестия ден от Светлата седмица след Великден православните християни означават Светла събота.

 

По църковния календар се уважава св. Йоан Кръстител. Св. Йоан Кръстител, прочут и като Св. Йоан Предтеча, е братовчед и предходник на Иисус Христос. Според Евангелието точно Йоан предсказва идването на месията (на Христа). Това изяснява и почитта, която му се отдава в Светлата седмица след Великден.

 

 

Тъй като съботният ден е отдаден на мъртвите, хората раздават просфорки и червени яйца в памет на неотдавна умряли свои близки.

През този ден дамите не трябва да се мият и да перат, с цел да не люти сапунената пяна в очите на умрелите; те не кроят и шият облекла, тъй като, който се облече с такава дреха, ще почине.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР