Тъй като област Сливен вече е в тъмночервената зона по

...
Тъй като област Сливен вече е в тъмночервената зона по
Коментари Харесай

И в Сливен въведоха по-строги мерки заради коронавируса - част от учениците минават на онлайн обучение

Тъй като област Сливен към този момент е в тъмночервената зона по заболеваемост от COVID-19 (542.31 болни на 100 000 към 11 октомври, а границата е 500 на 100 000), и там се вкарват нови ограничения. Те ще работят от през днешния ден, 11 октомври, до края на месеца (31 октомври).

До края на месеца учениците в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, от 5 до 12 клас, ще редуват присъственото с онлайн образование по график, избран от РУО. Учениците от началния стадий на образованието в цялата област не престават присъствено образование, оповестява уеб сайтът на регионалната администрация.

Учениците от всички класове в просветителните институции в дребните обитаеми места, отвън регионалния и общинските центрове, също ще продължат да учат присъствено, защото към този момент измежду тях няма заболели деца и педагогичен личен състав. Детските градини в региона не престават работата си при прецизно съблюдаване на ограниченията.
 Проф. Витанов не вижда локдаун скоро, не споделя прогнози в цифри поради закани Проф. Витанов не вижда локдаун скоро, не споделя прогнози в цифри поради закани
Не се задава нов локдаун. Не се задава, тъй като броят на случаите се усилва гладко, а това се случва поради структурата на четвъртата...

За същия интервал се преустановяват всеобщите мероприятия от публичен и частен темперамент, битаците и борсите, визитите в кина, театри, пенсионерски клубове.

Общинските пазари ще работят при еднопосочно придвижване и отдалеченост сред посетителите.

Залите за фитнес и комерсиалните обекти от вида " МОЛ " ще имат филтър на входа, няма да се позволяват лица с прояви на остри респираторни болести.

Преустановяват се спортните събития навън и закрито като се изключи включените в годишния държавен календар /без публика/.

Преустановяват се свижданията в лечебни заведения и обществени институции, с изключение на при терминално заболели, по преценка на ръководителя. Припомняме, че според създадения особено народен проект има надалеч по-строги ограничения при заболеваемост повече от 500 на 100 000 души население - (събирания отвън дома не са разрешени, не се организират спортни събития, затварят се заведения, спортни обекти и културни обекти, затварят се и офисите, като се изключи основни за стопанската система действия, които не може да се правят от у дома, а учебните заведения и университетите затварят, като работят само детски градини със 100% имунизиран или преболедувал личен състав и се одобряват единствено деца на 100% имунизирани или преболедували родители).
 Асен Александров: Няма потребност от карантиниране на цели класове, в случай че децата носят маски Асен Александров: Няма потребност от карантиниране на цели класове, в случай че децата носят маски
До дни се чака да бъде издадена заповед на здравния министър, с която маските в клас да станат наложителни за учителите и учениците...

В регионалната МБАЛ " Д-р Иван Селимински " са разкрити 132 COVID-легла и 13 реанимационни. Лечебното заведение поема тежките случаи на коронавирусни инфекции в региона. В МБАЛ – Сливен към ВМА болничните кревати са 40, в МБАЛ „ Хаджи Димитър “ – 60, като следва да бъдат разкрити в допълнение кревати.

По данни на РЗИ единствено през последните дни са диагностицирани близо 60 възпитаници и 30 учители, под карантина са 31 класове, най-вече в Сливен.

!

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР