Таванът на всички пенсии, нови и стари, ще стане 1200

...
Таванът на всички пенсии, нови и стари, ще стане 1200
Коментари Харесай

Таванът на всички пенсии става 1200 лева от 1 юли догодина

Таванът на всички пенсии, нови и остарели, ще стане 1200 лв. от 1 юли следващата година, заяви пред публицисти в министерския съвет министърът на финансите Владислав Горанов след среща с управленията на КНСБ и на КТ " Подкрепа ".

На срещата, с присъединяване на премиера Бойко Борисов и на вицепремиера Валери Симеонов, е контрактувано с 50 % да се вдигнат помощите и за 220 хиляди души избрани като енергийно небогати. За задачата ще се изхарчат в допълнение към 40 млн. лв., сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Досега се планираше оптималната пенсия, която в този момент е 910 лв. да се увеличи от 1 януари 2019 година на 1040 лв..
Отпадането на тавана на пенсиите ще засегне 41 000 от 65 000, които в този момент са с " орязани " пенсии, сподели Пламен Димитров. По думите на Горанов, методиката за разпределяне на пенсиите е несъвършена и се нуждае от промени.

Няма да допуснем приемането на високи, само че незаработени пенсии, сподели финансовият министър. С отпадането на тавана на пенсиите ще бъде решен казуса за близо 90 % от хората с " орязани пенсии ", добави той.

Заплатата на хората в бюджетната сфера ще се вдигнат от Нова година с 10 %, само че желаеме приходите на хората в оперативните звена, които работят " на терен " и на тези в приходните организации, да се усилят повече, сподели Пламен Димитров.

Разчетите на МФ демонстрират, че би трябвало да се вдигнат заплатите на 433 хиляди души, заети в бюджетната сфера и за задачата ще са нужни над един милиард лв..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР