Тавана на цените на руския газ, който ЕС иска да

...
Тавана на цените на руския газ, който ЕС иска да
Коментари Харесай

Евгени Кънев: Путин използва газа като оръжие, нормално е Европейската комисия да му противодейства

Тавана на цените на съветския газ, който Европейски Съюз желае да наложи е просто едно предложение на Европейска комисия за контролиране на пазара. Утре има среща за енергетиката на страните членки. Ще бъдат прегледани три варианти. Първата алтернатива е таван на цените. Втората алтернатива е да се раздели Европа на зони и от зоните, в които има газ да се прелива газ към алените зони, които имат проблеми с доставките. Третият вид е посредством нов европейски показател за се лимитират опциите на Путин да манипулира цените на газа. Това разгласи по Нова ТВ икономистът Евгени Кънев. Той бе безапелационен, че няма подозрение, че Путин ръководи тръбния газ и по този начин манипулира цените в Европа, употребявайки ги като оръжие против обособените страни.
Според него главната концепция на тактиката, която разисква Европейска комисия е да се удари Путин и Русия.

 Таван на цените е евентуален механизъм, само че би трябвало време с цел да се приложи, а не се знае до тогова   как това ще се отрази на газовите пазари, уточни Кънев.
Той подчертава, че в България тече борба сред лобитата на Русия и европейските, макар че България е с най-малки зависимости от съветски газ.

 Може би се върви към концепцията за  основаване на общоевропейска компания, която да купува газа и го разпределя на членките. Цялата е посредством търговец на едро да се търсят най-изгодни покупко-продажби, добави икономистът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР