Търся оптималния облик на игра на отбора. Желанието ми е

...
Търся оптималния облик на игра на отбора. Желанието ми е
Коментари Харесай

Треньорът на шампиона Шумен 61: Търся оптималния облик на игра

" Търся оптималния образ на игра на тима. Желанието ми е в играта ни да се осъществят на 100 % всички акценти, които поставихме на подготвителния лагер в навечерието на пролетния полусезон ". Това сподели преди мача на Шумен 61 против Фрегата старши треньорът на първенците Никола Карастоянов. Двубоят от деветия кръг (втория от втория полусезон) в мъжкия първокласен хандбален шампионат е на 28 януари от 17:00 часа в Бургас.

Състезателите на Карастоянов отиват в крайморския град за девета поредна победа. След осем изиграни срещи в шампионата те оглавяват краткотрайното класиране с цялостен актив от 16 точки.  През първия полусезон шуменци завоюваха безапелационна победа над завърналия се в елита отбор на Фрегата с 34:23 (18:8), припомниха от шуменския хандбален клуб.

„ За мен като треньор не е значимо дали ще вземем даден мач по-леко или по-трудно. Следя метода на игра на тима и се надявам с всеки минал мач да става все по-добра. В последната среща с Добруджа не разгърнахме капацитета, с който разполагаме. Казах на момчетата, че не можем да стоим по този метод, без значение дали излизаме против тим от първата или от втората половина на таблицата. Искам да видя, че има позитивен резултат от подготвителния цикъл, който направихме в паузата, а той беше доста компактен и кондензиран с доста разнопосочни акценти ", означи Карастоянов. 

Той посочи, че е удовлетворен от включването на младите състезатели и им пожела да продължат с положителните си изяви.

Срещу Фрегата игрови минути ще запише възобновеният след контузия Димитър Пламенов. Феновете на Шумен 61 нямат самообладание в игра да видят и капитана Йордан Михайлов, като се надяват да вземе присъединяване в дербито с Локомотив (Горна Оряховица) на 4 февруари в " Арена Шумен ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР