Търсим варианти за прозрачност и изсветляване на дейността във всеки

...
Търсим варианти за прозрачност и изсветляване на дейността във всеки
Коментари Харесай

Доц. Антон Тонев :В системата на личните лекари има сериозни проблеми

Търсим разновидности за бистрота и изсветляване на активността във всеки един бранш. В опазването на здравето и предписването на лекарствени средства нашата политика е същата. Това сподели ръководителят на Комисията по опазване на здравето в Народно събрание в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Председателят на здравната комисия разяснява и промяната, при която персоналните лекари ще отпаднат, а часовете ще се записват напълно онлайн.

В системата на персоналните лекари има съществени проблеми, свързани главно с кадровия капацитет, означи той. „ Системата има потребност от промени, които да дадат опция лекарската специалност да стане привлекателна ", сподели Тонев.

Статистиката демонстрира, че даже и след въвеждането на такава промяна, пациентите още веднъж биха се обърнали към своя персонален доктор, изясни специалистът.

„ Вече създадохме работна група благодарение на БЛС, която организира своята първа среща. Там обсъдихме в подробност измененията. Крайният тип на нашите хрумвания ще бъдат тази балансна точка, която ще удовлетворява сътрудниците ", съобщи доцент Тонев.

Една от концепциите е да разширят диагностичните благоприятни условия на персоналните лекари. „ Има сътрудници с повече от една компетентност. Някой от тях могат да диагностицират доста добре, по тази причина желаеме да разтеглим техните благоприятни условия - те да могат да диагностицират, да изписват кръвни проби и вярно лекуване в границите на тяхната компетентност ", сподели още доцент Антон Тонев.

Според него не се чака пик на КОВИД след Великденските празници и събирането на огромни групи хора. „ Обстановката е динамична. Наблюдаваме интернационалната обстановка. Засега в Европа няма данни, които да будят нерешителност, само че ще би трябвало да се научим да живеем с това заболяване ", разяснява доцент Тонев.

Той изясни, че са препоръчани законови промени, които следва са минат през „ Държавен вестник ". „ Това са промени, които дават опция да се вкарват ограничения без да има локдаун и затваряне на бизнеси. Те ще бъдат въвеждани, когато има данни, че настава нова вълна, само че след безапелационни данни, че такива са нужни ", изясни доцент Тонев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР