Търси се решение ТЕЦ Марица изток 2 да продължи да

...
Търси се решение ТЕЦ Марица изток 2 да продължи да
Коментари Харесай

Румен Радев: Търси се решение ТЕЦ „Марица-изток 2“ да продължи да работи

Търси се решение Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " да продължи да работи след 1 юли. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с управленията на КНСБ и КТ „ Подкрепа “.

Министърът на енергетиката ще предложи краткосрочно решение, с цел да може Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " да продължи да работи и след 1 юли. Това си има друга цена обаче - обществената търпимост на това решение.
Министерството на енергетиката работи интензивно, с цел да се откри дълготрайно решение. Това е и тематика на Плана за възобновяване и резистентност, уточни Радев.
 Синдикатите в Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ са подготвени и на митинги Синдикатите в Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ са подготвени и на митинги
Синдикатите от Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ предизвестиха, че напълно скоро могат да преминат към протестни и протестни дейности, с цел да...
България не може да бяга от това, което е наклонност в Европа, акцентира той.
" Аз блокирах решението на Съвета на Европейски Съюз, само че ние не може да блокираме непрекъснато. Трябва да се откри решение, това замитане на проблемите години наред, без решаването им, не може да продължи ", съобщи Радев.
„ Винаги съм приветствал вашата интензивност и борбеност за отстояването на този интерес, само че в случай че проследим хронологията на събитията, чаках по-голяма интензивност и в границите на предходната година, изключително преди декември, когато на Съвета на Европейски Съюз предходният министър-председател одобри пакета подготвен за 55 %, където упоритостите на Европейски Съюз за декарбоницзация се завишават фрапантно – от минус 40 внезапно към минус 55% понижаване на излъчванията на парникови газове, без ясни и съответни ограничения за поддръжка на България, тъй като ние сме, мога да кажа, най-засегната страна ”, добави той.
" Когато отидох 24-25 май на Съвета на Европейски Съюз, аз ясно заявих, че нашите благоприятни условия за маневриране към този момент са мощно лимитирани в тази обстановка, само че по време на Съвета ще направя всички допустимо, с цел да се отчетат националните специфики, другите стартови позиции на страните, да има въпреки всичко някакви ограничения, които да запазят конкурентноспособността и обществената цена на прехода, изключително за страна като България ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР