Търси се кандидат, който да има качествата и експертизата, заяви

...
Търси се кандидат, който да има качествата и експертизата, заяви
Коментари Харесай

Мария Габриел: ГЕРБ ще има кандидатура за еврокомисар

" Търси се претендент, който да има качествата и експертизата ", съобщи вицепремиерът

" ГЕРБ ще има кандидатура за еврокомисар. България ще излъчи двама претенденти, които ще имат своето изявление с ръководителя на Европейска комисия ". Това разяснява вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. Тя организира срещи с представители на Европейската комисия.

" Търси се претендент, който да има качествата и експертизата. Той ще има година и половина мандат. Трябва да познава европейските институции. Процедурата е комплицирана и всички европейски партии ще са вперили взор в него ", добави Мария Габриел.

" Продължаваме промяната " са споделили за кандидатурата Даниел Лорер. Изключително добре работим с Николай Денков и връзката е добра. Няма място за напрежение и интриги. България желае да си даде късмет, представяйки заслужен претендент ", акцентира вицепремиерът.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен публично изиска България да излъчи две номинации за еврокомисар - на жена и на мъж. Съпредседателят на ПП-ДБ през днешния ден разгласи, че ПП-ДБ ще излъчи Даниел Лорер за претендент за еврокомисар.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/798033041957539/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР