Тържествената промоция на 48-ми випуск на Факултета по дентална медицина

...
Тържествената промоция на 48-ми випуск на Факултета по дентална медицина
Коментари Харесай

Новите дентални лекари от МУ-Пловдив положиха клетва на Античния театър ВИДЕО

Тържествената промоция на 48-ми випуск на Факултета по дентална медицина на Медицински университет-Пловдив се състоя на Античния спектакъл. Випускът приключиха сполучливо 111 дипломанти, обучавани на български език и 94, избрали англоезичната форма на образование. Сред чужденците има жители на страните Англия, Италия, Германия, Норвегия, Северна Ирландия и други. 

Отличниците на випуска са Габриела Христова, Есин Мехмед и Антон Паул Вилхелм Майер.

„ Убеден съм, че годините в университета са Ви дали нужните познания и по едно и също време с това са Ви научили на нещо доста по-важно, а точно да бъдете издръжливи, непреклонни пред компликациите, виновни, съпричастни с непознатото страдалчество или просто да бъдете положителни лекари. Точно тези качества са ключът към сърцата на признателните пациенти и към триумфа Ви като дентални лекари. Бъдете почтени продължители на нашите обичаи и станете смели новатори. “, сподели в словото си зам.-ректорът по научноизследователска активност проф. доктор Благой Маринов. 

В своя приветствен адрес от името на Академичното управление на МУ-Пловдив и от свое име, ректорът на МУ-Пловдив проф. доктор Мариана Мурджева уточни, че дипломите, които получават през днешния ден, са плод на доста труд, отдаденост и гаранция за добър старт в практиката.

„ Вашата задача в живота е обвързвана с денталната медицина. Очакват Ви вярата и благодарността на пациентите, само че ще има и доста компликации и инциденти. Искам да Ви пожелая да преодолявате всички компликации в специалността си с увереност и добротворство и постоянно да намирате способи за оцеляване. Приемайте компликациите като трамплин, който ще Ви помогне да надграждате с креативна сила добитите към този момент познания и умения “, уточни проф. Мурджева. 

„ Качеството на образованието в МУ-Пловдив е едно от най-хубавите, защото излизаме готови за компликациите, които ще ни чакат в клиничните случаи. Срещали сме се с пациенти и знаем по какъв начин да поддържаме връзка с тях и да им предложим най-хубавото лекуване. “, сподели отличничката на випуска Есин Мехмед.

„ Пожелавам на сътрудниците попътен вятър и да бъдат упорити “, сподели другият първенец на випуска Габриела Христова. 

Какво споделиха още отличниците на випуска - вижте във видеото: 



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР