Тържествена церемония за откриване на новата сграда на Центъра за

...
Тържествена церемония за откриване на новата сграда на Центъра за
Коментари Харесай

Център за върхови постижения откриват в Кампус „Лозенец“ на СУ

Тържествена гала за разкриване на новата постройка на Центъра за върхови достижения УНИТе в Кампус „ Лозенец “ на Софийския университет „ Св. Кл. Охридски “ ще се състои през днешния ден.

Новият научно-изследователски комплекс е финансиран по план BG05M2OP001-1.001-0004 УНИТе на Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “, предпочитана ос 1 - „ Научни проучвания и софтуерно развиване “, в границите на процедура BG05M2OP001-1.001 „ Изграждане и развиване на центрове за върхови достижения “.

Новият комплекс на Софийския университет предлага съвременна среда за научно-изследователска активност в лаборатории за „ Отворени данни “, „ Интернет на нещата в интелигентните градове “ и „ Data Science “, конферентни зали, зали за видеоконферентни диалози, иновационни конгреси и други Триетажната постройка със партер е с обща застроена повърхност от съвсем 4000 кв. м. Тя е ситуирана в Кампус „ Лозенец “ на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, на юг от Факултета по математика и информатика (ФМИ). Строително-монтажните действия са изпълнени о

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР