Търговци на мартеници се жалят, че тази година Общината изисква

...
Търговци на мартеници се жалят, че тази година Общината изисква
Коментари Харесай

Община Бургас иска допълнително от търговците на мартеници по 200 лв. за разрешително

Търговци на мартеници се жалят, че тази година Общината изисква от тях спомагателна такса в размер на 200 лева за издаване на позволение за масите и стойките, написа Флагман бг.

Касае се за краткотрайните обекти, които още от февруари се появяват на пл. „ Тройката “ и други апетитни за търговия обществени пространства. Търговците са безапелационни, че сумата е непостижима за тях.

Те се аргументират с това, че цените на направените от тях артикули са ниски, а интервалът за осъществяване на облаги – прекомерно къс.

„ Възразяваме против това в допълнение възнаграждение, което е в действие от тази година, защото общият наем за всеки един от нас става прекомерно огромен.

Реализацията на продажбите се прави в минусови температури и дъжд, а множеството от нас съумяват да проработят за целия интервал не повече от 1 минимална работна заплата “, пишат търговците до кмета.

Макар както е ставало ясно неведнъж, една немалка част от предлаганите мартеници да са създадени в Китай, продавачите имат и различен зов към кмета.

Предвид суровите климатични условия, както се показват те, доста от тях не поставят шатри, а чадъри се разпъват единствено като вали сняг или дъжд, като вечер, след края на работния ден, всичко това се прибира.

Според е нужно заплащането към общината за наем на повърхност да се прави на квадратен метър. Така вместо да са таксувани за минималния размер на една шатра от 9 кв.м., те упорстват да заплащат таксата в действителния размер – да вземем за пример 2-3 кв.м.

„ Всички сме дългогодишни занаятчии и производители. С мартениците ние продължаваме родните обичаи и желаеме те да се предадат на нашите деца. В същото време те за нас са и краткотрайно средство за прехранване.

Молим да бъдем таксувани съответно планува икономическия напън, на който сме подложени всеки ден на годината “, заключват търговците.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР