Търговският секретар на САЩ Уилбър Рос ще разговаря с представители

...
Търговският секретар на САЩ Уилбър Рос ще разговаря с представители
Коментари Харесай

Тръмп: Митата на ЕС не са справедливи към САЩ

Търговският секретар на Съединени американски щати Уилбър Рос ще беседва с представители на Европейски Съюз за понижаване на митата против Съединени американски щати.

Това написа в обществената мрежа " Туитър " президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

" Секретарят Уилбър Рос ще беседва с представители на Европейски Съюз по отношение на унищожаване на огромните Мита и Пречки, които употребяват против Съединени американски щати. Не е заслужено към нашите фермери и заводи ", оплака се той.

В събота Тръмп заплаши, че Европейски Съюз ще бъде обиден от новите мита върху вноса на стомана и алуминий, в случай че първи не анулира " ужасните " цени.

Преди Рос акцентира, че Съединени американски щати се нуждаят от " взаимност в търговията ", до момента в който еврокомисарят Сесилия Малмстрьом отговори, че Европейски Съюз ще се опълчи на протекционизма на Вашингтон.

Междувременно немският канцлер Ангела Меркел съобщи, че Европа би трябвало да бъде готова да отговори на едностранните дейности на Съединени американски щати, само че първо би трябвало да потърси разговор по проблема, осведоми " Ройтерс ".

Ако тези едностранни дейности не могат да се избегнат, ние би трябвало да помислим по какъв начин можем да отговорим по взаимен метод, само че аз избирам първо да се фокусираме върху диалози, сподели тя на конференция.

В същото време Европейската комисия заяви, че чака да откри контакт със Съединени американски щати за митата тази седмица, само че добави, че все още не са запланувани публични диалози. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР