Търговският излишък на Китай през април се увеличава до 90,21

...
Търговският излишък на Китай през април се увеличава до 90,21
Коментари Харесай

Търговският излишък на Китай през април се увеличава до 90,21 милиарда долара

Търговският остатък на Китай през април се усилва до 90,21 милиарда $ при 49,47 милиарда $ през същия интервал на 2022 година и е над упованията на анализатори, които предвидиха, че през предишния месец той ще доближи 71,6 милиарда $, демонстрират формалните данни на китайските митнически управляващи, представени от международните организации и Българска телеграфна агенция. 

Износът, осъществен от Китай през април, се усилва за втори следващ месец, с 8,5 на 100 над упованията на пазарите, само че вносът изненадващо се намалява със 7,9 на 100 на годишна основа на фона на намалено търсене в страната, съобщи Ройтерс. През март износът на годишна база регистрира напредък от 14,8 на 100, а спадът при вноса беше надалеч по-малък в размер на 1,4 на 100. Очакванията на анализаторите за април бяха спадът на вноса да се задържи на равнищата си от март, а износът да нарасне с 8 на 100. 

Икономиката на Китай нараства по-бързо от предстоящото през първото тримесечие на годината с помощта на постоянното ползване на услуги в страната. Промишленото произвеждане обаче изостава от този ритъм на развиване, а най-новите данни за комерсиалния баланс на втората по величина стопанска система в света са знак, че Китай има да извърви дълъг път преди да доближи предпандемичните равнища на ползване в страната, отбелязва Ройтерс. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР