Търговският дефицит на САЩ се е свил през август за

...
Търговският дефицит на САЩ се е свил през август за
Коментари Харесай

Американският търговски дефицит се сви до над едногодишен минимум

Търговският недостиг на Съединени американски щати се е свил през август за пети следващ месец, достигайки най-ниското си ниво от повече от година, откакто цената на вноса в страната доста е намаляла. Това сочат най-новите данни на американското министерство на търговията, оказали се по-благоприятни от прогнозите на специалистите, оповестиха Блумбърг и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Търговският недостиг е понижен до 67,4 милиарда $ през август по отношение на ревизираната стойност за юли (70,5 милиарда долара). Експертите чакаха комерсиалният недостиг да намалее до 68 милиарда $.

Отчетеният спад на индикатора е вследствие на сриването на цената на вноса - с 1,1 на 100 до 326,3 милиарда $. В същото време износът се е намалил в стойностно изражение с 0,3 на 100 до 258,9 милиарда $.

Промяната в моделите на потребителските разноски, която дава преимущество на услугите и преживяванията за сметка на стоките, е спомогнала за намаляване на търсенето на артикули, създадени в чужбина. Някои търговци на дребно даже оповестяват за отменяне и понижаване на поръчките си, с цел да приведат складовите наличия в по-голямо сходство с продажбите.

Междувременно и външното търсене на американски артикули и услуги е останало едва на фона на възходящите лихвени проценти и високата инфлация. Засилването на $ също така оскъпява американските артикули за задгранични купувачи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР