Търговските запаси от петрол в САЩ през миналата седмица са

...
Търговските запаси от петрол в САЩ през миналата седмица са
Коментари Харесай

Запасите от петрол в САЩ се повишават, цените на петрола тръгнаха към спад

Търговските ресурси от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са се нараснали с 13798 хиляди барела до 498,403 млн. барела, сочат данните от седмичния доклад на министерство на енергетиката на Съединени американски щати.

Резервите от бензин са спаднали с 11869 хиляди барела и съставляват 231,603 млн. барела, оповестява организация Bloomberg.

Търговските ресурси от дестилати са се намалили с 5504 хиляди барела, достигайки 137,492 млн. барела

Наблюдателите на пазара означават, че това е най-високото равнище на петролни ресурси от декември 2020 година.

Според данните, стратегическиге запаси в страната не са се трансформирали и са останали на равнището от предходната седмица от 637,8 млн. барела. В най-големия в страната терминал Cushing запасите през предходната седмица също са се нараснали до 48,8 млн. барела.

Добивът на петрол в Съединени американски щати през седмицата, завършваща на 5 март са нарастнали до 10,9 млн. барела дневно по отношение на равнището от миналата седмица от 10 млн. барела дневно, се отбелязва още в доклада. По-рано министерство на енергетиката на Съединени американски щати на 9 март увеличи прогнозата си за междинният рандеман на петрол през 2021 година до 11,15 млн.барела дневно, както и упованието си за производството през 2022 година - до 12,02 млн. барела.

Данните за внезапното нарастване на запасите от нефт в Съединени американски щати до най-високото равнище от декември първоначално не се отразиха на петролните цени, само че все още на публикуването на информацията към този момент се записва спад.

Майските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures понижават с 0,14 $ или с 0,21 % до 67,38 $ за барел. По-рано по време на търговията Brent доближи до 68,35 $ за барел.

Фючърсите за април за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) спадат с 0,19 $ или с 0,30 % до 63,82 $ за барел. Сорт WTI по-рано в границите на търговията се увеличи до 64.93 $ за барел.

Инвеститорите не престават да правят оценка високо вероятностите за търсенето на нефт в света след изненадващото решение на ОПЕК+ преди седмица за опазване на добива на петрол на актуалното равнище. Очакването е, че този път ОПЕК да държи пазара изкъсо.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР