Търговията с азиатските акции стартира предпазливо днес, след като индексите

...
Търговията с азиатските акции стартира предпазливо днес, след като индексите
Коментари Харесай

Напрежение на борсата: Поставиха цените на петрола под натиск

Търговията с азиатските акции започва внимателно през днешния ден, откакто показателите на Уолстрийт през вчерашния ден записаха намаляване, макар оптимистичните вести за щатската стопанска система. Опасенията към вероятностите за големи данъчни понижения също по този начин не отслабват, откакто двама републиканци в Конгреса през вчерашния ден разкритикуваха последното предложение на Сената, написа Блиц.

Азиатско-тихоокеанският показател на MSCI набъбна с 0.1% в ранната търговия, до момента в който австралийският главен показател записа леко намаляване. Японският Nikkei 225 се колебаеше сред позитивна и негативна територия, до момента в който фючърсите на S&P 500 регистрираха спад от 0.03%. Уолстрийт бе сложена под напън от спада в цените на акциите на енергийните компании от S&P 500, които за последните 4 дни записаха намаляване от 4%, което е най-слабото показване в сходен интервал за последните 14 месеца. Вчера Dow Jones се намали с 0.59%, до момента в който S&P 500 изгуби 0.55%, а Nasdaq затвори с 0.47% надолу. Спадът на показателите пристигна макар най-вече оптимистичните данни за щатската стопанска система. Основната инфлация в Съединени американски щати нараства, а продажбите на дребно бяха по-добри от предстоящите, което е позитивен симптом за икономическия напредък.

Тези мощни данни обаче усилват риска от това, че Федералният запас освен ще вдигне лихвите през декември, само че и ще го направи още на няколко пъти през идната година. Тези вероятности наподобява ще вдигнат в допълнение лихвите по краткосрочните щатски държавни облигации, които сега са на 9-годшни върхове. Инвеститори също по този начин подозират, че това стягане на паричната политика ще забави стопанската система и ще попречи на инфлацията в миналото да стигне до таргета от 2% на Фед, което пък ще смъкна лихвите по дълготрайния дълг. В резултат на това спредът сред лихвите по 2-годишните и 10-годишните облигации се сви до 64 базисни пункта, спрямо 98 пункта преди четири месеца. Това е и най-ниското му равнище от края на 2007 година

Избягването на риска облагодетелства японската йена, която обичайно е считана за валута леговище. Доларът се търгува на равнище от 112.81 по отношение на йената, откакто през вчерашния ден падна до 112.47. Доларовият показател, който след представянето на $ по отношение на кошница от шест други съществени валути, бележи лек растеж от 0.04% до 93.848 пункта. Еврото губи 0.08%, до 1.1784 $, откакто докосна едномесечен връх от 1.1860 в сряда. Опасенията, че договарянията към реформирането на Северноамериканското съглашение за свободна търговия (НАФТА) няма да напреднат доста, на фона на условията от страна на Съединени американски щати, обезцениха мексиканското песо до осемесечно дъно.

На суровинните пазари златото последва $ и за последно отчиташе най-малък растеж от 0.01% до 1 278.87 $ за тройунция. Вчера металът нарастна до 1 289.09 $ за тройунция, което бе и най-високата му цена от 20 октомври насам. Цените на петрола бяха сложени под напън, откакто изнесени данни демонстрираха, непредвиден растеж в запасите от нефт и бензин в Съединени американски щати. Щатският лек недопечен нефт поевтиня с 4 цента, до 55.29 $ за барел. Петролът от сорта брент пък изгуби 34 цента, до 61.87 $ за барел.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР