Танкерът Лана под ирански флаг, закотвен край пристанище Пирея, се

...
Танкерът Лана под ирански флаг, закотвен край пристанище Пирея, се
Коментари Харесай

Иранският танкер си връща конфискувания петрол

Танкерът " Лана " под ирански байрак, закотвен край пристанище Пирея, се чака тази седмица да си върне част от товара си , който, и да отплава назад към Иран, след решение на гръцкия Върховен съд , написа гръцкият вестник " Катимерини ".

Случаят обтегна връзките сред Атина и Техеран на фона на възходящото напрежение сред Иран и Съединените щати.

(бивш " Пегас " ), накара иранските сили край своите крайбрежия, които към момента не са освободени.

" Решението на (гръцкия) Върховен съд... е в интерес на Иран ", сподели представител на гръцкото държавно управление, поискал да остане неизвестен заради чувствителността на въпроса. Служителят сподели, че решението, което не е оповестено обществено, е станало известно на държавното управление във вторник .

Друг чиновник удостовери решението. Правителствен представител сподели, че държавното управление няма да разяснява правосъдните решения.

Повече от два месеца плаващият под ирански байрак " Лана " остана, покрай град Каристос.

Гръцките управляващи, откакто правосъден състав се произнесе в интерес на иранската компания, отменяйки предходна правосъдна заповед, и корабът, който имаше проблеми с мотора, беше изтеглен до Пирея.

Гръцките медии оповестиха, че, завеждайки делото пред Върховния съд на Гърция.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати отхвърли коментар.

" През миналата година продажбите на въглеводороди на Иран бяха възобновени поради слабото използване на глобите . Това би трябвало да спре ", сподели Марк Уолъс, някогашен дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, пред Ройтерс.

" Съединени американски щати би трябвало да продължат да постановат наказания и нашите съдружници би трябвало да се причислят към нас в това изпитание ", сподели Уолъс, който в този момент е основен изпълнителен шеф на групата за покровителство United Against Nuclear Iran (Обединени против нуклеарен Иран), която следи обвързвания с ислямската република трафик на танкери.

Част от иранския петролен товар на кораба бе трансфериран на различен транспортен съд, " Айс Енерджи ", който е нает от Съединените щати и също е закотвен край пристанище Пирея.

" Очаква се " Лана " да получи гориво и да тества мотора си, с цел да може да стартира прехвърлянето на нефт в края на седмицата и корабът да отплава ", сподели един от източниците.
 В Гърция разкритикуваха конфискуването на иранския нефт от съветски танкер Обновена
В Гърция разкритикуваха конфискуването на иранския нефт от съветски танкер

Иран предизвести Гърция да не търси помощта на САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР