Танаси Кокинакис се намира далеч от силната си форма на

...
Танаси Кокинакис се намира далеч от силната си форма на
Коментари Харесай

Маями: Кокинакис преодоля съпротивата на бивш полуфиналист от турнира!

Танаси Кокинакис се намира надалеч от мощната си форма на сингъл, която показва на конкуренцията в Аделаида при започване на сезона. Австралиецът от ден на ден стартира да намира себе си на американското турне, като през тази нощ излезе на корта в Маями за дуел от първи кръг против Ришар Гаске. Световният номер 97 в хода на срещата се уповаваше на мощния си начален удар, с помощта на който записа 81% на първи сервис, като в добавка неведнъж превръщаше нападателния си форхенд в точконосител, с цел да стигне до удобна победа след 6:4 6:2. За първенецът на двойки от АО следва конфликт с Диего Шварцман в идната фаза на шампионата.

Още от първите минути на дуела проблемите пред французина започнаха, като той с огромни компликации се оправи със злополучната обстановка. Австралиецът безспирно търсеше пролуки в отбраната на противника си, които откри във втората половина на частта, упражни напън върху подаването му и изцяло справедливо се поздрави с пробив. Кокинакис резервира положителното си показване на начален удар и безпроблемно записа на сметката си откриващия сет.

В началото на втората част Гаске си бе взел поучения от първата, усети напрежение при сервиса на своя съперник, стана по-агресивен в ударите си, като доближи до три поредни брейкбола, но международният номер 97 резервира хладнокръвие и резервира паритета. Шампионът на двойки от АО изглеждаше вдъхновен в миговете по-късно, ненадейно повиши равнището в представянето си, като не даде нито гейм на ветерана до края на срещата и закономерно победи в последния мач за деня.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР