Танаси Кокинакис несъмнено беше един от най-ярките таланти в играта,

...
Танаси Кокинакис несъмнено беше един от най-ярките таланти в играта,
Коментари Харесай

Кокинакис за Джокович:Той е стена; няма кой да го победи на Уимбълдън

Танаси Кокинакис безспорно беше един от най-ярките гении в играта, достигайки до рекордната си 69-та позиция още в тийнейджърка възраст и смая тенис обществеността, откакто победи Роджър Федерер на Мастърса в Маями през 2018-та година. Контузиите обаче помрачиха кариерата на Кокинакис и състезателят беше на ръба от отказването, само че през този сезон всичко се развива отлично за него и той сграбчи първата си ATP купа, триумфирайки на конкуренцията в Аделаида.

Австралиецът е в най-хубавата си форма в миналото и разполага с всесилен сервис, което бяха аргументите да се счита по какъв начин би могъл да сътвори известни компликации на Новак Джокович във втория кръг на Уимбълдън, имайки поради неуверения старт на сърбина в конкуренцията. Нищо такова обаче не се случи, тъй като защитатващият първенец сподели най-хубавата си игра и изцяло обезличи своя конкурент, който даже не стигна до точка за пробив в хода на мача. Впоследствие Кокинакис призна явното предимство на Джокович през целия дуел и изрази мнение, че никой няма да може да спре балканеца в Лондон:

" Срещата беше изцяло еднопосочна. Направо ме накълца на части. Това даже не е най-високият му интензитет на игра, тъй че ще бъда раздробен още по-сериозно, когато играем идващия път. Новак е същинска стена и имах възприятието, че играя тъкмо против такава. Нямаше нито един детайл от играта, който не беше изпълнен съвършено от негова страна. Чувствах се извънредно некомфортно на корта. Ако играе по този метод, то не виждам по какъв начин ще загуби. Честно казано се надявам да не загуби, тъй като в случай че има някой по-добър от него, то това ме слага плашещо надалеч от елита. Днес имах чувството, че само Джокович играеше тенис и ме надигра по всеки един индикатор " - разяснява австралиецът.

Източник: Firstssportz

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР