Тъмните петна, наричани още мелазма, представляват обезцветени зони от кожата,

...
Тъмните петна, наричани още мелазма, представляват обезцветени зони от кожата,
Коментари Харесай

Как да се справим най-лесно с тъмните петна по лицето само с домашни маски с натурални продукти от хладилника

Тъмните петна, наричани още мелазма, съставляват обезцветени зони от кожата, които нормално засягат бузите, челото, горната джука и шията. Те могат да бъдат неприятни на тип и се появяват по време на бременност или вследствие на банкет на противозачатъчни хапчета, хормонални промени, менопауза или заради неумерено излагане на въздействието на слънчева светлина.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO

В доста случаи пъпките се появяват и изчезват от единствено себе си, само че при тъмните петна обстановката стои по различен метод. Често те са сложни за унищожаване и изискват неизменност в битката с тях.

Кремове за унищожаване на тъмните петна по кожата

Мелазмата съставлява характерен вид обезцветяване на кожата, което обаче не е невероятно за елиминиране или туширане. Можете сполучливо да приготвите вкъщи ефикасни средства въз основата на естествени артикули. Те имат избелващо деяние и възвръщат естествения цвят на кожата.

Съставки:

2 супени лъжици мляко на прахуляк
20 капки хидроген пероксид
2 капки глицерин

Приготовление:

Смесете всички съставки в подобаващ съд. Оформете паста. Нанесете я върху засегнатите зони от кожата и я оставете да работи 20 минути, най-после изплакнете със студена вода. Съветваме ви да употребявате постоянно слънцезащитен крем.

Лосион против тъмните петна

Тази рецепта за лосион съчетава няколко дейности. Тя има способността да възстановява естествения цвят на кожата и да я прави по-ярка, също така ексфолира мъртвите кожни кафези, които постоянно способстват за по-тъмния цвят на кожата ни. Всичко това прави лосиона съвършен за оправянето с мелазма. Съветваме ви да го употребявате всеки ден. Ще забележите позитивната смяна напълно скоро.

Съставки:

2 супени лъжици лимонен сок
4 супени лъжици ябълков оцет
½ чаша вода
1 връзка магданоз

Приготовление:

Кипнете 1/2 чаша вода и прибавете към нея листата на магданоза. Пригответевете чай и го оставете да се охлади малко, преди да добавите ябълковия оцет и лимоновия сок. След това прецедете и изсипете получената примес в бутилка със спрей. Нанасяйте лосиона върху засегнатите зони всяка вечер преди лягане.

Сок от лук и чесън

Лукът и чесънът имат кръвосъсирващи свойства, съставляват отлични атнисептици и естествени антибиотици и доставят организма с положително количество антиоксиданти. Това изрично значи, че те са ваш правилен другар, когато желаете да подобрите здравето на кожата и да премахнете тъмните петна.

Съставки:

4 скилидки чесън
1 глава лук

Приготовление:

Намачкайте чесъна и лука, с цел да извлечете сока от тях. Смесете ги и оформете паста, нанесете я върху засегнатия сектор кожа и оставете да работи 10 минути, по-късно изплакнете с вода. Прилагайте тази процедура 2 пъти седмично.

Маска с лимон и магданоз

Лимонът и магданозът са двама положителни другари на кожата ви. Защо? Тъй като те възвръщат естествения й цвят и умеят в дълбочина да я почистват от насъбраните мръсотии. Ако желаете да намалите потъмняването на кожата, да се справите с тъмните петънца и други недостатъци, не се колебайте да употребявате маската с лимон и магданоз.

Съставки:

1 връзка магданоз
Сокът от 1 лимон

Приготовление:

Смесете съставките в блендер до приемането на паста. Положете я получената върху засегнатите сектори и оставете да работи 20 минути, по-късно измийте с топла вода. Съветваме ви да вършиме тази маска вечер, защото цитрусовата киселина в лимоновия сок има способността да утежни тъмните петна по кожата, в случай че изложите засегнатите зони на директна слънчева светлина.

Маска с морков и яйца

Морковите са богати на антиоксиданти и други скъпи хранителни субстанции, които лежат в основата на хубавичко кожа. Тази маска съчетава потребните свойства на морковите с тези на яйцата. Резултатът е мощен крем, който омекотява външния тип на тъмните петна.

Съставки:

1 морков
2 яйца

Приготовление:

Рендосайте моркова и го сложете в блендера. Добавете яйцата. Ще получите примес, сходна на пюре. Нанесете я върху лицето си и я оставете да работи 30 минути. Изплакнете лицето си с топла вода. За идеални резултати предлагаме да вършиме тази маска 3 пъти седмично.

Лечебно средство с хрян и мляко

Хрянът има избелващи свойства, коити могат да отстраняват изцяло тъмните петна по кожата, изключително мелазма. За да се възползвате от свойствата му, смесете го с мляко – друго мощно естествено средство, което омекотява кожата и я прочиства в дълбочина.

Съставки:

1 супена лъжица хрян
¼ чаша топло мляко

Приготовление:

Смесете двете съставки в блендер. Разбъркайте до приемането на паста. Нанесете върху тази част от кожата, по която се появявят тъмни петна и пъпки. Оставете маската да работи 20 минути, преди я изплакнете с топла вода. За най-хубави резултати прилагайте тази маска 3 пъти седмично в продължение на 2 месеца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР