Тамара Зиданшек стана първата тенисистка от Словения, която се класира

...
Тамара Зиданшек стана първата тенисистка от Словения, която се класира
Коментари Харесай

Зиданшек стана първата словенка на полуфинал в Големия шлем


Тамара Зиданшек стана първата тенисистка от Словения, която се класира на полуфинал в шампионатите от Големия шлем.

Тя стигна до тази фаза на " Ролан Гарос ", откакто надви след съвсем 3 часа и половина игра над испанката Паула Бадоса със 7:5, 4:6, 8:6 на централния корт " Филип Шатрие " в Париж.

В първия сет 23-годишната испанка поведе с 3:0 с два брейка, само че съперничката ѝ изравни при 3:3. После двете си размениха по още един брейк. Когато сетът отиваше към тайбрек Зиданшек съумя да пробие в 12-ия гейм и по този начин да завоюва частта след 52 минути игра.

Словенката стартира по-добре втория сет, проби за 3:1 и поведе с 4:2. От този миг Бадоса подвигна оборотите, а 23-годишната тенисистка от Постойна изпадна в рецесия. В резултат на това родената в Ню Йорк Паула завоюва четири следващи гейма, с цел да изравни частите.

Серията на испанката продължи и в заключителния сет. Тя поведе с 2:0 преди 85-ата в ранглистата словенка да успее да спре отрицателната серия от шест следващи изгубени гейма. Зиданшек върна и брейка за 2:2.В 13-ия гейм се развихри същинска драма. Бадоса имаше три точки за пробив, само че не съумя и в последна сметка съперничката взе подаването си след осем минути игра. В идващия Тамара стигна до два мачбола против изнервената испанка и осъществя втория с форхенд уинър.

 Паула Бадоса губеше със сет и 2:4, само че стигна до трета част.

Зиданшек приключи с 48 печеливши удари и 39 непредизвикани неточности, до момента в който Бадоса записа баланс 31-47 (9 двойни).

Следващата съперничка на словенката се дефинира в дуела сред Анастасия Павлюченкова и Елена Рибакина.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР