Там смъртността е в пъти по-висока не само спрямо средната

...
Там смъртността е в пъти по-висока не само спрямо средната
Коментари Харесай

Безкрайно Тъжно. България Оглавява Поредната Черна Статистика. Заплаха За Всички

Там смъртността е в пъти по-висока освен по отношение на междинната за Европейски Съюз (45-50 души на 1 млн.), само че и два до три пъти над междинната за България, демонстрират данните от разбора на звеното, ръководено от доцент доктор инж. Дурхан Салиев, заяви OFFNews.

Най-смъртоносната област за пешеходците е Ловеч с индикатор 325. На второ място е София област - 209. Трета е Сливен - 200. Силистра (188) и Монтана - (171 приравнен брой към 1 млн. жители) допълват Топ 5.

Три от тези пет области затвърждават имиджа си на най-смъртоносни за втора поредна година. През 2016-а, когато индикаторът за България е бил 99.7 на 1 млн., те също са в Топ 5. Няма разлика в държанието на водачите на пътя в: Ловеч, Силистра и Монтана.

Чувствително понижение на стойностите на индикатора за 2017 година се вижда в областите Разград, Благоевград, Видин, Русе и Хасково. Увеличават се и областите със стойности под междинните за страната. Въпреки това всички те не могат да компенсират забележителното нарастване на броя на починалите през 2017 година в други области.

За да се доближи междинното ниво на страните от Европейски Съюз е належащо броят на починалите през 2018 година да се понижи до 300-350. За задачата в първата десетка на областите би трябвало да се реализира дву- и трикратно понижение на жертвите по пътищата, пишат от ТУ в разбора си. А в нея след първите пет области се подреждат: Стара Загора (140), Шумен и Пазарджик (по 138), Търговище (132) и Добрич (123).

С минимален брой жертви на пътя, приравнено към 1 млн. души, е София - град (28), който е с население 1 323 637 души. На второ място е Хасково с 30, на трето - Габрово с 62. Смолян и Кърджали заемат четвъртото и петото място надлежно с 64 и 66 жертви.

Анализът е осъществен на база публични статистически данни на Министерство на вътрешните работи за починалите и приравненият им брой към броя на популацията по области. База за изчислението са статистическите доклади, които демонстрират, че главният дял се пада на ПТП по пътищата и в обитаемоте места, а не на автомагистралите.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР