Талибаните заплашиха Съединените щати, че ще има последствия, ако американските

...
Талибаните заплашиха Съединените щати, че ще има последствия, ако американските
Коментари Харесай

Талибаните заплашиха САЩ с последствия, ако не изтеглят войските си от Афганистан

Талибаните заплашиха Съединените щати, че ще има последици, в случай че американските войски в Афганистан не се изтеглят до контрактувания краен период 1 май, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че предизвестието е било отправено, откакто новият президент на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че ще е мъчно да се съблюдава този график.

" Американците би трябвало да сложат завършек на окупацията в сходство със съглашението от Доха и да изтеглят всичките си войски от Афганистан до 1 май ", сподели представителят на талибаните Забихула Муджахид. " Ако не го създадат, без значение от повода или предлога, те ще дават отговор за следствията ", предизвести той.

В подписаното през февруари 2020 година в Доха съглашение с талибаните Съединените щати се ангажираха да изтеглят към момента намиращите се в Афганистан свои военни до 1 май. В подмяна талибаните се съгласиха да вземат участие в мирни договаряния с афганистанското държавно управление, които започнаха през септември в столицата на Катар, само че към този момент не са отбелязали значителен прогрес.

Джо Байдън поддържа изтеглянето на американските войски, само че някои високопоставени представители на неговата администрация се притесняват, че преждевременно евакуиране може да потопи Афганистан в безпорядък, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР