Талибаните обявиха назначаването на жени на висши постове в страната

...
Талибаните обявиха назначаването на жени на висши постове в страната
Коментари Харесай

Талибаните назначиха жени на ръководни постове в Афганистан

Талибаните оповестиха назначението на дами на висши постове в страната за първи път, откогато завзеха властта в Афганистан. Тази информация беше оповестена на страницата в Twitter на Забихула Муджахид, заместник-министър на информацията и културата във краткотрайното афганистанско държавно управление, съобщи БГНЕС.

" Със заповед на ръководителя на краткотрайния кабинет доктор Малалай Рахим е назначена за шеф на профилирания родилен дом " Малалай " [в Кабул], единственото по рода си акушеро-гинекологично заведение в цялата страна. По предложение на Министерството на висшето обучение и с утвърждението на министър-председателя във краткотрайното държавно управление доктор Ариан е назначена за шеф на [гинекологичната] клиника [в столичния] квартал Шахрара ", се акцентира в отчета.
Дойче Веле: Година власт на Джо Байдън – година на разочарования
От спечелването на рекорден брой гласове до ниско рейтингово президентство, което се бори да одобри основни закони – по какъв начин се обърк...
Прочети повече
Назначенията бяха предшествани от многочислени срещи сред радикали и представители на няколко страни и интернационалните организации, на които, наред с други неща, беше издигнат въпросът за присъединяване на дамите в публичния и политическия живот.

Националната специализирала болница за майки " Малалай " и гинекологичната клиника " Шахрара " към Университета за медицински науки " Абу Али ибн Сина " в Кабул са неповторими в Афганистан, където смъртността измежду родилките е изострен проблем.

Според данни на Организация на обединените нации, с помощта на мощната поддръжка на интернационалната общественост, през последните 20 години смъртността при майките в Афганистан е спаднала от 1450 смъртни случая на 100 000 раждания през 2000 година до 638 смъртни случая на 100 000 раждания през 2019 година Въпреки това тази цифра остава измежду най-високите в света.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР