Талибаните няма да се съгласят на удължаване на мисията за

...
Талибаните няма да се съгласят на удължаване на мисията за
Коментари Харесай

Талибаните няма да приемат удължаване на евакуацията, извършвана от чужди военни

Талибаните няма да се съгласят на удължение на задачата за евакуация от Афганистан, съобщи през днешния ден представител на радикалната ислямистка организация, представен от ДПА.
Ако Съединени американски щати и Англия се опитат да получат в допълнение време за продължение на евакуацията, отговорът е "не ". В противоположен случай ще има последствия, сподели пред английската телевизия "Скай нюз " Сухаил Шахин - член на делегацията на талибаните за договарянията в катарската столица Доха.
Това е алена линия. Американският президент Байдън разгласи, че на 31 август те ще изтеглят всичките си военни сили. Така че, в случай че удължат периода, това значи, че удължават окупацията, въпреки че няма нужда, акцентира високопоставеният талибански представител.
Шахин предизвести, че възможното удължение "би основало съмнение сред талибаните и Съединени американски щати. Ако те имат намерение да удължат окупацията, това ще провокира реакция ".
Шахин изясни наличието на голямо голям брой хора на летището на Кабул с желанието на мнозина да избягат от бедността в Афганистан. Страховете от талибанско подтисничество се употребяват като предлог и са неоснователни, увери той.
Шахин назова "фалшиви вести " известията за кавга на талибаните с публицисти, някогашни държавни чиновници и други хипотетични сътрудници на предходната власт.
Всеки случай ще бъде разследван. На тези, които са отговорни, ще бъде потърсена отговорност, увери Сухаил Шахин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР