Талантливият 17-годишен бранител на Ботев Пловдив Станислав Работов даде ексклузивно

...
Талантливият 17-годишен бранител на Ботев Пловдив Станислав Работов даде ексклузивно
Коментари Харесай

Младият талант Станислав Работов: В България бих играл само за Ботев, това е отборът на сърцето ми

Талантливият 17-годишен защитник на Ботев Пловдив Станислав Работов даде извънредно изявление за Gong.bg , с цел да опише по какъв начин се усеща по време на насилствената пауза от футбол заради пандемията от ковид. Младокът показа желанието си да се върне към спортните мачове, като разяснява и възприятието да направи своя дебют в професионалния футбол.

Работов отговори и на спекулациите за интерес от страна на Левски, заявявайки, че в България счита, че има единствено един тим за него - Ботев Пловдив. За край централният защитник уточни и международните звезди, от които се стреми да вземе образец.

- Здравей, Станиславе! Как прекарваш времето си по време на насилствената пауза от футбола?

- Добър ден! Намирам се в родния ми град Раковски, където извозвам времето под карантина. Наистина е мъчно за един настоящ състезател да не тренира пълноценно и да не е в топ форма.

- Успяваш ли пълноценно да поддържаш спортна форма?

- Да, постаравам се да подкрепям форма. Всеки ден се слушам с кондиционния треньор на тима и той ми дава извършения, с които да съм в положително положение. Наблягам на тренировки за мощ.

- Продължава да се спекулира неистово под каква форма ще бъде приключена efbet Лига. От твоята позиция кое е по-удачното и допустимо решение – довеждане докрай единствено на постоянния етап на акцията или доиграването и на плейофната фаза?

- Това не е моя работа, само че сигурно както на мен, по този начин и на всеки футболист желанието е мачовете да стартират и да се доиграят без значение в какъв тип.

- Ти записа своя дебют през този сезон за Ботев и към този момент си твърда част от състава на Ферарио Спасов. Как усещаш прехода от младежки към мъжки футбол?

- Изключително доста се веселя, че направих дебют на 17 години. Тук е мястото да благодаря на господин Спасов, че ми даде късмет за изява и ми гласоподава доверие. Мъжкият футбол е друг от юношеския. Според мен обаче не би трябвало да има терзание в един млад състезател когато излезне на терена, с цел да може да покаже на какво е кадърен.

- В последните дни се появиха информации, че в Ботев ще се постановат главно млади играчи от школата през идната акция. Колко огромен късмет е това за теб и твоите връстници?

- Ботев е тим, който постанова свои юноши при мъжете и това е добре за нас. Според мен това е верният път и налагането на юноши би трябвало да стои на дневен ред.

- Позицията на централен бранител е доста изискваща, както добре знаем. Кои са детайлите, над които искаш занапред да надграждаш?

- Позицията на централен бранител е доста виновна, тъй като една твоя неточност може да бъде съдбовна. Има доста детайли, над които би трябвало да надградя, само че с всяка минала подготовка се усъвършенствам. В Ботев има страхотни футболисти на моята позиция и аз просто се изучавам от тях.

- В последните седмици се чуха информации за възможен интерес на Левски към теб. Би ли играл за различен български клуб, с изключение на Ботев?

- Мисля, че в България бих играл единствено в Ботев. Ботев е тимът на сърцето ми.

- Какви са възможностите на България за класиране на Евро 2021 съгласно теб?

- Мисля, че имаме шансове за класиране. В националния тим има доста положителни футболисти, с които можем да реализираме класиране.

- И за край. Кой беше твоят кумир като дребен и има ли състезател от актуалните международни звезди, на който подражаваш със стила си на игра?

- Нямах кумир като дребен, симпатизирах основно на двойката бранители от Манчестър Юнайтед (Видич и Фърдинанд ). Определено има състезател на който се удивлявам, който играе на моята позиция и това е Върджил ван Дайк.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР