Талантливият 14-годишен състезател по мотокрос Дани Цанков (Ямаха, М6 Ямаха

...
Талантливият 14-годишен състезател по мотокрос Дани Цанков (Ямаха, М6 Ямаха
Коментари Харесай

14-годишен българин с две победи на мотокрос състезания за мъже в Гърция

Талантливият 14-годишен играч по мотокрос Дани Цанков (Ямаха, М6 Ямаха рейсинг тим) направи чудесно съревнование в Гърция и завоюва първото място при мъжете в клас МХ2. На калното и тежко трасе в Архая Олимпия българинът победи конкуренцията от 29 водачи и в двата манша и се качи на първото място на подиума, както в МХ2, по този начин и в МХ 2 Junior.

Надпреварата беше част от националния календар на федерацията по мотоциклетизъм на Гърция и Дани Цанков приключи по най-хубавия метод своето присъединяване в двата спортни дни.

" Карахме в гръцкия шампионат, с цел да създадем последни тренировки преди идните четири кръга от Републиканския шампионат в България. Дани Цанков се показа ужасно и победи всички в МХ2 и в двата манша. Знаете, че той лекува контузия от няколко месеца и към този момент се възвърне изцяло, само че ни трябваха надпревари, с цел да влезе в оптимална форма. Много положително движение и скорост от самото начало, което е радостно преди тежките уикенди у нас. Доволен съм и продължаваме да работим всеки ден с него “, показа Мартин Тодоров- треньор и управител на Дани Цанков.

Тази събота и неделя на трасето в Кортен, община Нова Загора следва 4-и кръг от Републиканския ни шампионат по мотокрос и Дани Цанков ще взе участие в МХ2 със своята 125 кубикова Ямаха.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР