Талантливи в професията, но и в кухнята! Някои от любимите

...
Талантливи в професията, но и в кухнята! Някои от любимите
Коментари Харесай

Звезни РЕЦЕПТИ: Полтроу и Кардашиян си мерят кюфтетата и сал...

Талантливи в специалността, само че и в кухнята! Някои от обичаните ни артисти, артисти и инфлуенсъри се изявяват еднообразно сполучливо и на двете поприща. От палачинките на Дуейн Джонсън-Скалата, до пуешките кюфтета на Гуинет Полтроу и фамозната салата на сестрите Кардашиян.

Доста от известните персони споделят рецептите си в телевизионни излъчвания, в персоналните си профили в обществените медии или издават книги. Противоречиво на упованията, те не се хранят единствено с приготвена особено за тях 100% здравословна храна. Някои от обичаните им предписания в действителност са витаминозни бомби, само че пък други са същинско сладко пиршество. Избрали сме едни от най-известните звездни предписания, по които може да приготвите вкусни ястия вкъщи.

Салата с пиле на сестрите Кардашиан

Необходими артикули

1 маруля

1 чаша настъргано алено зеле

1 филиз свеж лук

1 морков

1 авокадо

½ ч.ч. натрошени бадеми

300 г пилешки гърди

Пресен кориандър

За дресинга:

¼ чаша сос тамари (или ярък соев сос)

2 с.л. бял балсамов оцет

2 ч.л. дижонска горчица

2 ч.л. сусамово олио

1 ч.л. мед

Начин на подготвяне:

Овкусете пилешкото месо със сол и черен пипер и го изпечете във фурна или на грилован тиган и го нарежете. Нарежете и разбъркайте съставките за салатата. В обособена купа разбъркайте съставките за дресинга. Смесете всички съставки в огромна купа.

Пуешките кюфтета на Гуинет Полтроу

Необходими артикули:

1 дребна глава лук

3-4 стръка магданоз

2 скилидки чесън

свеж босилек

1 филиз мащерка

1 филиз розмарин

800 г пуешка кайма

3 с.л. зехтин

сол

черен пипер

Начин на подготвяне:

Нарежете на ситно лука и всички пресни подправки и ги смесете с каймата, като добавите сол и черен пипер на усет. След това оформете дребни кюфтета. В огромен тиган изпържете към този момент завършените кюфтета. В различен тиган изсипете 1 буркан доматен сос, може да употребявате подобен за паста, и го оставете да къкри. Добавете изпържените кюфтета към соса и ги оставете да се готвят към 15-20 мин. Сервирайте кюфтетата горещи с гарнитура от полента или паста.

Как да приготвим доматен сос

Доматеният сос съдържа огромен набор от подправки и добавки. Основните сосове се подготвят по общоприетата рецепта, която включва зехтин, чесън, босилек, сушени билки, лук и доматен пулп. Можете също да вземете домати в личен сок или зрели домати. За сос в италиански жанр може да добавите чушки и бульон.

Разбира се, най-хубавият доматен сос се получава през лятото, когато зрелите домати са цялостни с естествената сила на слънцето. Доказано е, че пулпата към семената на доматите е най-вкусната част, тъй че в случай че консистенцията не ви харесва, може да прецедите доматите през ситна цедилка или да ги смелите в кухненски робот.

Също по този начин не се тормозете да употребявате консервирани домати. Според някои, пресните са единственият " същински " метод за подготвяне на доматен сос и че потреблението на консервирани ще утежни усета на соса. Това в действителност не е правилно - изключително отвън пиковия доматен сезон, консервираните домати постоянно могат да дават по-добри резултати от пресните.

Когато готвите с домати от консерва, избирайте цели консервирани домати, вместо пюре или на кубчета.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР