Тактическото учение на Силите за специални операции на страни-членки на

...
Тактическото учение на Силите за специални операции на страни-членки на
Коментари Харесай

Многонационалното учение Trojan Footprint-South 2021 стартира в понеделник

Тактическото обучение на Силите за специфични интервенции на страни-членки на НАТО в Европа " Trojan Footprint-South - 2021 " беше намерено в понеделник, от командира на Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) генерал-майор Явор Матеев. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Учението " Trojan Footprint-South - 2021 " се организира от 3 до 14 май на територията на нашата страната и е част от серията учения в границите на " Defender Europe - 2021 ". Във фокуса на учението е повишението на оперативната съгласуемост и качествата на Силите за специфични интервенции на страните-членки на НАТО и на европейските сътрудници от Балканския и Черноморския район за противопоставяне на разнообразни по темперамент закани в цялостния набор интервенции на Специалните сили, за поддържане на мира и стабилността в района.

В " Trojan Footprint-South 2021 " вземат участие към 120 военнослужещи, военна техника и въоръжение от СКСО, както и над 100 военнослужещи от Съединени американски щати, Република Северна Македония, Испания и Англия.

Водеща конструкция на учението е Командването на Силите за специфични интервенции на Съединени американски щати в Европа - SOCEUR. Целта е по време на взаимната подготовка да се покачат обменът на информация и оперативната съгласуемост сред участниците.

На територията на България в учението вземат участие военнослужещи от 68-а група Специални сили /ГрСС/, 86-а ГрСС и 3-а ГрСС от СКСО, 10-та ГрСС от Съединени американски щати и формирования от специфичните сили на Англия, Испания и Република Северна Македония.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР