Таксите, срещу които общинският приют предоставяше преди на желаещите бездомни

...
Таксите, срещу които общинският приют предоставяше преди на желаещите бездомни
Коментари Харесай

Отмениха таксите при осиновяване на бездомни кучета от общин...

Таксите, против които общинският подслон предоставяше преди на искащите бездомни кучета, са анулирани и сега четириног другар може да се вземе изцяло гратис. При това кучетата са имунизирани, обезпаразитени и кастрирани, за всяко е публикуван паспорт. Още едно преимущество е, че стопаните, осиновили куче от общинския подслон на 4-ия километър на Пазарджишко шосе, са освободени от налог куче за всички години напред. Единственото, което би трябвало да създадат, е да го записват в кметството по местоживеене.

Това описа доктор Веселин Бекирски, който дружно с доброволците провежда в събота следващата акция, с цел да популяризира жителите на общинското дружество „ Зооветеринарен комплекс “. От 1 януари до момента от приюта са взети 132 бездомни кучета, а през предходната година стопани бяха си намерили 250 жители на приюта.

В приюта има места за 91 четириноги и всички са запълнени. Още 15 кафези се строят сега.

Най-добродушните кучета бяха завладяли “Ядрото ” в Капана, привличайки  десетки деца. Група непознати туристи, които разглеждаха артквартала, също бяха се спрели и на драго сърце следиха необичайния церемониал. Организаторите на акцията „ Капана дог “  бяха приготвили цяла стратегия - за децата имаше хартия и моливи, с цел да рисуват кучетата, а за четириногите - два кашона с бисквити.

Ваня, Гергана и Марина - едни от многото доброволци, които оказват помощ на приюта, описаха, че ги е сближила обичта към кучетта. Ваня показа, че и у дома има 3 кучета, а в двора - още 28 котки. Момичетата описаха, че запалили по доброволческите акции и възпитаници от Френската гимназия. Сред участниците в акцията най-гальовната беше Чара, която от 7 години е в приюта. Обича да се гушка, само че за жалост няма собственик, посочи Гергана.

На сцената дойдоха и участниците в скаутската организация и бяха посрещнати отзивчиво от Бени, Купър, Шана и Мартин. „ Доброволческата активност в приюта е една от многото, с които се занимаваме “, изясни Цветомира Папукчиева. Скаутите ще отпътуват скоро на есенен лагер на Върховръх.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР