Таксиметрови шофьори от цялата страна излязоха на протест пред съдебната

...
Таксиметрови шофьори от цялата страна излязоха на протест пред съдебната
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори от цялата страна излязоха на протест заради прострелян колега

Таксиметрови водачи от цялата страна излязоха на митинг пред правосъдната палата в София в поддръжка на техен сътрудник от Ямбол, който беше прострелян по време на работа през 2017 година. Демонстрацията е и против решението на съда.
Още по темата
На 11.12.2017 Апостол Вълчев беше прострелян, до момента в който е на работа, от двама клиенти край Ямбол. Последваха серия от правосъдни каузи, понижаване на присъдите на причинителите и изменение на обвиняването от преднамерен опит за ликвидиране за обир на " заплашване " и междинна телесна щета, обясниха уредниците на митинга.

Няма човек от сектора, който да не е бил обект на експанзия. Когато видя, че клиенти желаят да спра, само че не са в трезво положение, ги отминавам. Проблемът е, когато си поръчат такси по телефона. Тогава не знаеш на какви хора ще попаднеш, описа пред Българска телеграфна агенция един от протестиращите, таксиметроф водач с над 10 години опит.

Според работещите в сектора главният проблем е, че са отстранени радиостанциите, посредством които преди години таксиметровите водачи общуваха и одобряваха поръчки. Когато имахме проблем, се обаждах по радиостанцията и сътрудници идваха, а в този момент, когато сме с таблети, това е невероятно, споделя различен от протестиращите.

По думите им, има потребност от законови промени, само че не са оптимисти, че те могат да се случат. Липсва и обединяване на работещите в сферата. Една от аргументите още веднъж е неналичието на радиостанциите. " Преди си говорехме по тях. Ако в този момент ги имаше - колите тук и протестиращите щяха да са доста повече ", сподели различен от събралите се в поддръжка на Апостол Вълчев. Друг проблем, който показаха от сектора, е неналичието на паник бутон в колите, който преди години е бил наложителен, само че по-късно е отстранен като условие.

Протестът стартира на пл. " Княз Александър I Батенберг ", където водачите от митинга паркираха своите коли, а по-късно се реалокираха пред Съдебната палата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР