Таксиметров шофьор е осуетил телефонна измама за 126 лв. 26-годишният

...
Таксиметров шофьор е осуетил телефонна измама за 126 лв. 26-годишният
Коментари Харесай

Таксиметров шофьор осуети телефонна измама за 1500 лв.

Таксиметров водач е осуетил телефонна машинация за 126 лева

26-годишният мъж съобщил за случая на 16 февруари, като се явил в Пето районно ръководство в Бургас. Той разказал на служителите на реда, че е получил телефонно позвъняване от задграничен телефонен номер. По време на диалога мъжки глас му предложил да занесе пратка с пари до Румъния. Непознатият му продиктувал адрес в Бургас - бл. 56 в к-с " Изгрев ".

Шофьорът отишъл на мястото и там стара жена му хвърлила плик с пари през балкона.

Следвайки инструкциите мъжа заредил в автомобила гориво на стойност 126 лева, като незабавно по-късно получил ново позвъняване с нов адрес в Бургас.

Тогава водачът осъзнал, че е замесен в телефонна машинация и декларирал на непознатия, че ще върне парите на дамата. Това предизвикало измамника, който в началото почнал да предлага по-големи проценти облага, а по-късно почнал да заплашва.

Въпреки това водачът отказал да спомага, като дружно с взетите пари се явил в Пето Районно ръководство – Бургас.

Междувременно в ръководството е получено известие от 85-годишната излъгана бургазлийка от бл. 56 в к-с " Изгрев " за това, че хвърлила през терасата на дома си торбичка със сумата от 1 500 лева, като измамата е осъществена по класическата скица " оказване на подпомагане на полицейски чиновници при задържането на телефонни измамници ".

По случая е формирано досъдебно произвеждане, като следва връщането на парите на излъганата стара жена. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР