„Такса битови отпадъци ще се заплаща на база на размера

...
„Такса битови отпадъци ще се заплаща на база на размера
Коментари Харесай

В Стара Загора изчисляват такса смет по нова формула от 2021 г.

„ Такса битови боклуци ще се заплаща на база на размера на парцела и на броя жители и от физически, и от юридически лица. Процесът ще е дълъг, тъй като измененията в Закона за локалните налози и такси ще доведат до подаване на нови имуществени заявления. В тях с изключение на квадратурата ще се прецизира и броят на жителите на имота”. Това заяви през днешния ден ръководителят на общинския съвет в Стара Загора Таньо Брайков, съобщи кореспондентът на .
Промяната на досегашната формула се постанова поради последните промени в Закона за локалните налози и такси, с цел да бъде синхронизиран с европейското законодателство. До края на 2020 година би трябвало да се извърши новото обявление на парцелите на територията на общината, с цел да може от 2021-ва такса боклук да се пресмята по новата формула.
Старозагорските старейшини нямат желание да одобряват оптималния екокоефициент, по който ще се пресмята данъкът за колите, увери Таньо Брайков. Това би означавало в община Стара Загора налогът за 20-годишна кола ще се усили с 10 -12 на 100, което ще е с 10 - 16 лева повече.
На утрешната си сесия съветниците на Стара Загора ще прегледат 62 оферти, измежду които преустановяване пълномощията на кмета на село Ракитница по негово положение. На негово място съветът ще избере нов началник на селото до провеждането на локалните избори през 2019 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР