Такива новини са се тиражирали и ще се тиражират във

...
Такива новини са се тиражирали и ще се тиражират във
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Президентът да каже защо бави с 10 дни свикването на парламента

„ Такива вести са се тиражирали и ще се тиражират във времето. Важно е виновните институции да реагират бързо незабавно и съответно, по тази причина и ние още сутринта поставихме въпроса президентът, министър-председателят да разпоредят на службите и в границите на деня да успокоят българските жители. Когато България става страна в този спор или става цел, към този момент е притеснително за всеки един български жител. “ Това съобщи членът на Националния съвет на  Българска социалистическа партия и определен за депутат Георги Свиленски по отношение на българската диря при гърмежа на Кримския мост.
В ефира на Българска национална телевизия той изясни, че тук е мястото на страната, на Министерски съвет, на президента да успокоят българското общество и да опровергаят това нещо. „ Не може да е тръгнал камион от България, която е европейска страна, и 12 часа към този момент никой да не е дал информация това по този начин ли е или не е. Докато се работи по случая, България става цел в нечии глави “, разяснява социалистът и настоя най-малко да бъде оповестено дали този камион е минал или тръгнал от страната ни.
В предаването “Още от деня “ той показа и втора нечиста сделка, която върви по медиите - фотография, която тормози българските жители, че на летище Бургас украински аероплан се товари с оръжие. „ Снимката е от съветски уеб сайтове, само че върви в интернет. Поставям въпроса българското държавно управление, българският президент да излязат и да кажат “Не е правилно, украински аероплан не е изхвърчал от летище Бургас “. Аз откровено се надявам да не е. Защото това бяха най огромните рецензии към нашето държавно управление, а през днешния ден никой не го опровергава “, съобщи той.
По думите на Свиленски по време на предходното ръководство от левицата ясно са опровергали сходни информации: „ Защото застана министърът на стопанската система, който подписва и сподели “Аз не съм подписала такива документи и българско оръжие не е излизало “. Днес никой не излиза да опровергава -  тишина, в случай, че има решение на Народното събрание да не се изнася “, съобщи възмутено социалистът.
„ Ние сме срещу оръжия за Украйна още от началото на войната “, напомни Свиленски и добави, че ще продължат да отстояват тази позиция, защото повече от 60% от българските жители не желаят това.
Социалистът изясни и какво в действителност споделят тези, които желаят да се изпрати оръжие: „ Ние знаем, че нямаме какво да изпратим, само че би трябвало да бъдем съпричастни към украинския народ. Виждате ли лицемерието? “, попита той и даде още един образец с разглеждането на предлагането Украйна на влезе в НАТО. „ Нашата позиция беше, че не е това моментът, само че с желанието си другите споделят: “Всички знаем, че по време на война няма по какъв начин да бъде призната, само че би трябвало просто ей по този начин да ги подкрепим. “
„ В обстановка, в която в света се приказва за Трета международна война, българският парламент не работи “, съобщи Свиленски по отношение на оповестената дата 19 октомври за привикване на Народното събрание. „ Кому е нужно 10 дни българският парламент да не работи, в случай, че има такива информации, чака ни бюджет, чака ни да вършим държавно управление, а в този момент 10 дни определените народни представители ще стоим у дома и ще гледаме по какъв начин служебното държавно управление се пробва с последни старания да си довърши евентуално някакви покупко-продажби или евентуално да купят “Грипените “. Ние сме срещу тези самолети “, безапелационен е социалистът и изиска да знае за какво Народното събрание не е призован още тази сряда, каквато е практиката. Той посочи, че президентът има един месец да го свика и той не нарушава Конституцията, само че никоя от партиите не му е поискала това време. „ Всички партии споделяме, че с ГЕРБ няма да създадем кабинет и той отсрочва с 10 дни съставянето на Народното събрание “, сподели още той.
По думите на Свиленски ГЕРБ би трябвало да успее да сформира кабинет, дружно с Движение за права и свободи и “Възраждане “. „ Тези партии преди 3 месеца се сплотиха и смъкнаха българското постоянно държавно управление. Тези хора унищожиха едно работещо държавно управление и в този момент не знаят какво да вършат. Българският гласоподавател даде вота си за тях, тъй че в този момент, в случай че обичат, както се сплотиха да смъкват ръководителя Никола Минчев, да смъкват държавното управление, да трансформират състава на комисиите, по този начин в този момент да се обединят и да създадат държавно управление, тъй като това чакат българските жители “, изясни той и добави, че при 140 гласа да не съставиш държавно управление е безконтролно държание.
„ Стана ясно на всички, че с нашата стратегия и нашите достижения в ръководството, сътрудниците от “Продължаваме смяната “ се пробваха да си покачат резултата в акцията “, съобщи Свиленски и разяснява понижението на резултата на левицата: „ Има доста аргументи, те са сложни и ние направихме разбор на пленума ни. Много хора, които са членове на Народно събрание и би трябвало да работят за положителни резултати на Българска социалистическа партия споделиха, че не са го създали, тъй като не харесват управлението. Говоря за един от министрите, това е неточно “, посочи той.
Свиленски напомни решението на левицата, че не поддържа държавни управления с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане “. „ Когато бъде връчен вторият и третият мандат, ще седнем на договаряния с другите политически сили. Какво ще излезе от тях, към този момент е въпрос на стратегии, задължения и условия, само че ние бяхме най-диалогичната партия, която съумя да направи по този начин, че да има държавно управление сред четирите партии. Нашият принос е приет от останалите субекти “, съобщи той и добави: „ Българска социалистическа партия ще постъпи отговорно и ще направи по този начин, че България да има държавно управление, в случай че мандатът бъде връчен на нас или по време на договарянията бъдат отстоявани нашите послания “, заключи Свиленски. />
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР