Такава война до този момент не сме имали. Това каза

...
Такава война до този момент не сме имали. Това каза
Коментари Харесай

Българка в Израел със смразяващ разказ. Ужасът

Такава война до този миг не сме имали. Това сподели пред Българска национална телевизия Рина Бакалова, която работи в българския културен център в Тел Авив.

Училищата и детските градини са затворени, хората са в потрес от протичащото се, сподели още Бакалова. И заяви, че Хамас са отвлекли десетки деца под 10 години.
-->
Тя изясни още, че сега държавното управление на страната и партиите са изцяло обединени и няма значение кой е със и кой - срещу Бенамин Нетаняху.

" Днес има проблем който би трябвало да се реши от цялата страна и народ, тъй като да се разсъни човек в 5:30 на един от най-големите празници - това е повтаряне на Кипурската война (Йом Кипур, б.р.) Месец преди този момент Египет посредничи сред Израел и Хамас да се докарат повече служащи в Израел, с цел да се оправи хуманната рецесия там. И Хамас, и Израел се съгласиха - три дни по-късно стартира този пъкъл ".

По подигравка на ориста, или може би по план на управлението на Хамас, интервенцията бе подхваната тъкмо 50 години откакто коалиция от арабски страни атакува изненадващо Израел на един от най-големите еврейски празници - Деня на изкуплението. През октомври 1973 година Израел, имащ самочувствието на победител в Шестдневната война през юни 1967 година, е заловен неопитен. И въпреки въпреки всичко да съумява да се стабилизира и да отблъсне нападателите, еврейската страна дава над 2600 жертви. За съпоставяне, загубите на Египет възлизат на 15 хиляди души, а Сирия губи 3500 бойци. Израел обаче не е давал толкоз доста жертви в никоя друга война от своето основаване преди 75 години, отбелязва Ройтерс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР