Такава е преценката на президента Радев да връчи третия мандат

...
Такава е преценката на президента Радев да връчи третия мандат
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Трябва да намерим нещата, които ни обединяват и са работещи за България

„ Такава е преценката на президента Радев да връчи третия мандат на Българска социалистическа партия. Това, което ще създадем, е да свикаме Националния съвет на партията, с цел да решим какво ще вършим оттук насетне - той би трябвало да реши. “ Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия и депутат от левицата Ирена Анастасова в ефира на БНР. И посочи, че Националният съвет ще реши с кои парламентарни партии да беседва левицата. „ Ние сме с настройката да беседваме с всички “, сподели още социалистът.
По думите на Анастасова Българска социалистическа партия ще подходи отговорно и ще направи всичко, с цел да има държавно управление. „ Досегашният метод на ГЕРБ и на “Продължаваме смяната “ не беше работещ и не знам доколко бяха откровени. За нас по-важното сега е развиването на страната “, безапелационна е тя.
Депутатът от левицата изясни, че партиите ще би трябвало да се схванат за няколко целта, които да изпълнят в избран период. „ Трябва да намерим 4-5 сплотяващи неща, които да са работещи за хората в България, за решение на належащите проблеми. Това да вземем за пример са най-характерните неща за Българска социалистическа партия - общественият вектор. По тези проблеми не би следвало от нито една посока да има противоречие “, счита Анастасова и добави целите в бранш “Икономика “.
„ Хората към този момент откровено желаят да се реализира съгласие и единодушие. Нови избори сега няма да трансформират политическата картина “, безапелационен е зам.-председателят на левицата.
По думите на Анастасова няма да е съществено, в случай че третият мандат не бъде осъществен, виновността да бъде хвърляна върху Българска социалистическа партия. „ Тези, които са имали най-вече депутати и са имали най-голямата опция да основат към себе си обединяване, не съумяха. Така че в този момент не одобрявам да се вменява виновност на Българска социалистическа партия за третия мандат, който всички знаят, че е спешен “, изясни тя.
По думите ѝ сега осведомителното пространство е дотам нечисто, че хората стартират да имат вяра на какво ли не. „ Например, в този момент да се появи нова партия, за която хората да гласоподават. За какъв брой нови партии гласоподаваха българите в продължение на две години? Панацея ли е една нова партия, за която да гласуваме? “, попита Анастасова и изрично отговори, че не е.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР