Тъканна банка Крио център България (ТБКЦБ) - българският клон на

...
Тъканна банка Крио център България (ТБКЦБ) - българският клон на
Коментари Харесай

НАП търси милиони от затворена тъканна банка

Тъканна банка " Крио център България " (ТБКЦБ) - българският клон на швейцарската " Крио сейв ", една от огромните тъканни банки у нас, която спря да работи, има инспекционен акт за обвързване от 2.6 млн. лева Банковата сметка на сдружението е запорирана, стана ясно от дело пред Административния съд София-град, където от компанията апелира акта на Национална агенция за приходите. Процесът е провесен и по него към този момент година се чака решение, напомня в. „ Сега “.

Подобно дело е изгубено дефинитивно от друга тъканна банка, защото съдът е приел тезата на данъчните, че предоставяните от нея услуги не са медицински и се дължи Данък добавена стойност. Твърде евентуално е това да е развиването и на делото на ТБКЦБ, допускат адвокати.

Това е единствено щрих от проблемите на българския клон на компанията, която неотдавна разгласи, че мести всички съхранявани от нея над 300 000 проби в нова банка в Полша. Българските ѝ клиенти са към 7000 и сега тънат в незнание какво се случва с генетичния материал на децата им. Преди седмица те са известени посредством прессъобщение, че американски капиталов фонд е купил лиценза на " Крио сейв ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР