Така председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алебигов коментира пред

...
Така председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алебигов коментира пред
Коментари Харесай

Алибегов: Предложението на доц. Кунчев и МЗ е прехвърляне на отговорност върху бизнеса

Така ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алебигов разяснява пред Нова телевизия на здравните управляващи, които ще бъдат разисквани на следващия ден.

„ Това нещо се вкара в Европа, когато минаха 60-70% от имунизацията “, означи той.

„ Тоест страната първо би трябвало да си свърши работата. Когато я свърши, отива при бизнеса и споделя: „ Ние свършихме нашата работа, в този момент ви постановяваме да работите единствено с тези хора “, уточни Алибегов.

„ У нас става следното – на следващия ден излиза национална заповед на 20% имунизирани, повече от които са над 65-70 годишна възраст, т.е. не е таргет за работа нито на фитнеси, нито на детски центрове, нито на заведения, и страната споделя, че ще работим от на следващия ден със документи. Тоест ние ще работим с 8 до 10% “, регистрира той.

„ Очакваме до края на седмицата бързите проби за COVID-19 за влизане в заведенията да станат безвъзмездни. Очаква се осъществяване на поръчка от държавата”, съобщи ръководителят на Асоциацията на заведенията.

„ До тестването на клиенти с бързи проби за COVID-19 се стигна откакто сходна стъпка беше въведена в останалата част на Европа. Там, до постигане на 80 % на имунизирани – тези проби бяха безвъзмездни. От предходната седмица тестванията са безвъзмездни. Беше построена стройна система, която желаеме да използван и у нас”, акцентира Алибегов.

По думите му пунктовете, които бяха основани преди няколко дни пред заведенията и нас, работят много бързо и без проблеми. „ В тях има две медицински лица, които вземат проба. Тестват се и клиенти, и личен състав. В момента един тест коства 10 лв.. Разликата в цената му се заплаща от заведенията и от Асоциацията. Това е методът, с цел да работим”, уточни той.

Ричард Алибегов заяви още, че на 19 октомври, вторник, и ресторантьорите ще се причислят към националния митинг а цената на тока.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР