Така нареченият мирен план на американския президент Доналд Тръмп за

...
Така нареченият мирен план на американския президент Доналд Тръмп за
Коментари Харесай

Ердоган: Мирният план на Тръмп за Близкия изток е празна мечта

Така нареченият кротичък проект на американския президент Доналд Тръмп за Близкия изток заплашва мира и стабилността в района, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в обръщение към участниците в конференция в Куала Лумпур, отдадена на обстановката в Ерусалим, съобщи Анадолската организация.

" Планът, получил наименованието " План на века " и оповестил Ерусалим за столица на Израел, не е нищо друго с изключение на фантазии, които заплашват мира и спокойствието в района. Ние няма да позволим тези фантазии да се осъществен ", уточни турският президент, предава Българска телеграфна агенция.

Ердоган означи, че Турция не признава този проект, който значи анексия на палестинските територии и цялостна узурпация на Ерусалим.

Той обърна внимание, че на пръв взор " мирният проект " сякаш приема уреждането на палестинско-израелския спор въз основата на " правилото за две страни ", само че в реалност е ориентиран към легализиране на израелската окупация с поддръжката на Съединени американски щати.

" Турция изрично не приема този проект. Докато Палестина с години е подлагана на окупация, опустошения и премеждия, Израел незаслужено и нелегално доближи днешните си граници ", се споделя в посланието на Ердоган.

Той акцентира още един път, че Ерусалим е " границата на търпението на мюсюлманите " и в този развой дълг на мюсюлманските страни е да защитят неприкосновеността на джамията Ал Акса и правата на палестинците.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X&tim
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР