Така наречените детски надбавки ще обхванат повече семейства от догодина.

...
Така наречените детски надбавки ще обхванат повече семейства от догодина.
Коментари Харесай

Страхотна вест за родителите, свързана с детските надбавки

Така наречените „ детски надбавки ” ще обзет повече фамилии от следващата година. Това планува планът на бюджет на общественото министерство, оповестява bTV. Увеличава се доходният аршин за приемане на няколко помощи - еднократната при бременност, по този начин нареченото „ обществено майчинство” и помощта за първолак. Догодина те ще се поставят при приход до 450 лв. на член от фамилията.

Сега се поставят, в случай че приходът е до 400 лв., т.е. и хората с малко по-високи приходи ще имат право на помощите.
„ Детските надбавки” също ще се поставят на фамилии с малко по-високи приходи - сред 400 и 500 лв. на член от фамилията. За тези фамилии обаче детските няма да са в цялостен размер.

Ако децата са две и месечният приход на фамилията е сред 1600 и 2000 лева, ще получават 80 на 100 от „ детските”. Ако приходът е под 1600 лв., ще получават цялостния размер, както е и в този момент. Самият размер на „ детските надбавки” също се усилва.

Семейството на Тотка Христова от монтанското село Благово е с приход до 200 лв. на човек. Жената не утвърждава разширението на кръга от фамилии с право на „ детски надбавки”.

„ По принцип не е вярно тези, които са с по-голям приход, да вземат и детски или обществени. По-правилно е такива като мен, като други фамилии, които вземат по-малко приходи, да вземат детски добавки”, счита тя. Ще се усили и самият размер на детските надбавки. За едно дете - с 3 лв., за две, три или четири деца нарастването е с 5 лв..

„ С тия 5 лв. какво по-напред да му купя? Едно пюре е 3 лв., за 2 лв. какво да му купя”, попита обаче Тотка.
Предвижда се нарастване и на обезпечения най-малък приход, който в този момент е 65 лв. и не е пипан от 2009 година Ръстът ще е с 10 лв..

Той ще усили броя на хора с право на енергийни помощи, защото достъпът до тях зависи от този приход. Ще се увеличи и размерът на еднократната помощ, която страната отпуска при случайно зародили потребности, като при бедствия да вземем за пример.
По-високи ще са и интеграционните добавки за хората с увреждания.

Мариетка Димитрова е измежду тези хора - с 96% ТЕЛК. Получава към 20 лв. месечни интеграционни добавки, които ще се усилят с няколко лв..

„ Смешна е новината, тъпо е, това е насмешка с хората. С тези пари по никакъв метод не можеш да се интегрираш в обществото, да си покриеш обикновени нужни, да се чувстваш като „ бял човек”, безапелационна е тя.
Хората с увреждания упорстват добавките им да зависят от линията на беднотия, а не от обезпечения най-малък приход.

За следващата година общественото министерство предлага линията на беднотия да се усили със 7 лв. и да стане 321 лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР