Така наречената скрита“ захар е най-опасна, именно тя е най-често

...
Така наречената скрита“ захар е най-опасна, именно тя е най-често
Коментари Харесай

5 „безопасни“ храни, които съдържат повече захар от шоколада

Така наречената „ скрита “ захар е най-опасна, точно тя е най-често отговорна за нарасналите равнища на кръвната захар и устойчивостта на клетките към инсулин. За страдание постоянно се крие даже в тези артикули, които сме считали за безвредни.

Лекарите и диетолозите не предлагат изцяло да се откажете от сладкото: глюкозата е най-достъпното „ гориво “ за нашите кафези, както и наличен метод за освежаване и облекчение на тревогата. За да останете здрави и да не нарушавате здравословния инсулинов баланс, си коства да контролирате количеството захар - и да обърнете особено внимание на тези храни, в които може да се крие захарта и нейните производни. Събрахме пет храни, които се показват за здравословни, само че в действителност могат да бъдат по-наситени със захар от бонбоните.
Ползи и вреди от палмовата захар
Палмовата захар е отличен сурогат на бялата захар. Нека просто кажем, че спрямо бялата, която не съдържа хранителни субстанции,...
Прочети повече
Протеинови питейни заведения

Смятате ли, че това е елементарен метод за бързо запълване на протеиновия недостиг, насищане на глада и презареждане на батериите? Прочетете деликатно състава: в доста от тях има повече захар, в сравнение с действителния протеин. Отделни екземпляри могат да съдържат до 30 грама захар - съвсем дневната норма!

Кисело мляко с плодове

Киселото мляко е чудесна храна за закуска и съвсем съвършена закуска... Но единствено в случай че не съдържа нищо с изключение на самото кисело мляко. Готовите чаши, цялостни с плодове или горски плодове, могат да съдържат до шест чаени лъжички захар - това е прекалено много както за възрастни, по този начин и за деца.

Сушени боровинки
Има ли възможност заместителите на захарта да покачат тежестта ни
Захарта е сериозен зложелател на стройната фигура и постоянно е измежду най-големите виновници за наднормено тегло. Нея обаче я откриваме във всячески...
Прочети повече
Много здравословно зрънце, което може да се употребява прясно - или да се прибавя сушено към утринна каша, сладкиши или кисело мляко. Но преди да купите, проверете дали при производството е употребен захарен сироп: факт е, че боровинките са кисело зрънце и доста производители се пробват да компенсират киселия усет със сироп. И получаваме до 30 грама захар от всяка порция плодове. Твърде доста непростими.

Гроздов сок

Строго видяно, плодовите сокове нормално си коства да се пият в изключителни случаи: те не съдържат фибри, които управляват усвояването на глюкозата, заради което след всяка чаша сок получаваме същинска инсулинова инжекция. Но гроздовият сок е може би най-опасният: елементарна чаша съдържа 36 грама захар - прекалено много.

Млечни артикули с ниско наличие на мазнини

Ако сте жена и изключително в случай че сте над 40 години, би трябвало изцяло да се откажете от обезмаслените млечни артикули: колкото по-стари сме, толкоз повече се нуждаем от калций (както и от витамин D), който също е в обилие в млечните артикули, не се усвоява без задоволително мазнини. Имате потребност от повече причини? Почти всички артикули, които са „ без мазнини “ са пренаситени със захар – за възстановяване на усета.
Какви промени ще настъпят с тялото ви, в случай че откажете ЗАХАРТА
Захарта е една от главните съставки в съвсем всеки десерт, който си закупуваме от магазина. Ако всекидневно похапваме вкусотии, то значи...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР