Така изглежда бъдещата орбитална космическа станция за туристи Voyager Station(снимка:

...
Коментари Харесай

Първият космически хотел отваря врати скоро


Така наподобява бъдещата орбитална галактическа станция за туристи Voyager Station
(снимка: Orbital Assembly Corp.)

Две орбитални станции, предопределени особено за галактически туристи, възнамерява да построи компанията Orbital Assembly Corp. (OAC). Първата се назовава Pioneer Station – тя ще бъде проектирана за 28 посетители и се чака да влезе в употреба през 2025 година Втората, Voyager Station, ще побира 400 посетители и ще отвори порти през 2027 година

Орбиталните станции на OAC ще бъдат проектирани както за отдих, по този начин и за работа. Предполага се, че тези галактически хотели ще предложат даже, каквато към момента няма в съществуващите орбитални станции.
още по темата
„ За елементарния човек да бъде в космоса би било фантастична фантазия. Искаме да създадем космоса място, където хората желаят да отидат, с познати дребни неща, породени от гравитацията ”, разяснява проектите на компанията основният шеф Тим Алаторе.

Пътуването до орбита към Земята се смята от OAC за специфичен тип екотуризъм: попаднали в космоса, хората незабавно трансформират визията си за нашата планета.

е направена под формата на пръстеновидна конструкция Gravity Ring, която при завъртане симулира гравитацията в жилищните отделения, а конфигурацията с пет модула обезпечава спомагателна сигурност.

Първият галактически хотел Pioneer Station ще приема посетители от 2025 година
(снимка: Orbital Assembly Corp.)

Научната и комерсиална активност в орбита ще дадат опция за намиране на спомагателни средства за плана и ще обезпечат по-евтини билети за пътешестване в космоса. Очаква се с течение на времето да стане по-достъпен като цена.

В момента компанията към момента не предлага резервации за галактическите станции Pioneer и Voyager. Не са оповестени и цените за услугата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР