Така или иначе, този петък астрономическата есен ще настъпи за

...
Така или иначе, този петък астрономическата есен ще настъпи за
Коментари Харесай

Фоторепортаж на „Петел“: Свърши ли красивото лято? Във Варна още броят дните на август

Така или другояче, този петък астрономическата есен ще настъпи за цялото Северно полукълбо, без значение от това желаеме ли да има промяна на сезоните. За Варна това значи излизане от нервния и гръмък туристически сезон, който към този момент авансово се прави оценка като мощен.



Че лятото си отива към този момент може да се усети в центъра на морската столица. Няма ги тълпите туристи, няма ги и фирмите младежи, които към този момент са се върнали в учебните стаи. По улиците, площадите и градинките обаче към момента могат да се видят туристи или по-скоро млади пътешественици, обикалящи свободно с по една дребна раница на тил.

 Прави усещане също, че почистването и поддържането на града към момента продължава по летен график – с миене на централния площад „ Независимост “ и усърдно премитане на съществени туристически направления, които в този момент са много празни.



Все повече са обаче окапалите есенни листа по улиците. По-разумните стопани са се сетили, че моментът е подобаващ за някои значими поправки, като да вземем за пример промяна на улуците.



Естествено, есента също има своето обаяние, това никой не може да отхвърли. Но настроението във Варна продължава да е по-скоро лятно, още повече, че не е никакъв проблем даже и след края на работния ден да хванеш последните слънчеви лъчи на пясъка и даже да се гмурнеш в морето, което не е било толкоз чисто и бистро от юни.

 Значат ли обаче дългите лета, на които се радваме в последните години, че климатът на земята в действителност се трансформира? За някои това е повече от явна и за жалост – страшна наклонност. Други обаче просто избират да продължат да се любуват на яркото слънце, без да се тормозят с прекомерно доста въпроси.



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР