Така е известна в Япония, докато в Китай я наричат

...
Така е известна в Япония, докато в Китай я наричат
Коментари Харесай

Наричат я точката на 100-те болести или точката на дълголетието: намерете я, за да се радвате на здраве и дълъг живот

Така е известна в Япония, до момента в който в Китай я назовават „ точката на дълголетието “. И двете названия са верни: от една страна, нейното масажиране има дълготрайни позитивни резултати на практика върху всички системи на човешкия организъм – храносмилателна, сърдечно-съдова, дихателна, отделителна, имунна и даже мозъчната! От друга страна, масажът й забавя стареенето като отключва подмладяващи организма процеси.
Тази характерна масажна техника се оказва един от главните фактори за следената впечатляваща междинна дълготрайност на живота в двете азиатски страни, като в Япония тя е с 10-ина години по-висока от тази в развитите европейски страни, а броят на столетниците е зашеметяващо по-висок на изток!

И ТАКА, АКО ИСКАТЕ ДЪЛГОЛЕТИЕ И ДОБРО ЗДРАВЕ – НАМЕРЕТЕ ТАЗИ ВЪЛШЕБНА ТОЧКА!
Ще я откриете тъкмо под чашката на коляното (в същина това са две равностойни точки – по една на всеки крак).
За задачата поставяте дланта си върху коляното и се насочвате към края на дребния и безименния пръст на ръката.
Ще напипате марка хлътналост – пада се тъкмо сред дребния и огромния пищял, в която се намира въпросната точка.
Според източната медицина тази точка е самобитна „ врата “, която е необятно отворена през първите две седмици на всеки месец, с цел да се влива през нея сила в организма.

Затова използвайте интензивно тъкмо този краткотраен период за масажа и то – заран. При това започнете го при новолуние! Самият масаж се състои от осъществяване с пръстите на кръгови придвижвания по часовниковата стрелка по 9 пъти – на всеки крайник, като стартирате с десния. Под пръстите може да сложите зърна на овес, елда или ориз. Освен това е целесъобразно да поставите една скилидка чесън върху мястото на точката към час преди да започнете масажа, който не би трябвало да продължава повече от 10 минути. Действайте и ще се изумите с какъв брой жизненост и сила ще се окажете заредени! Бъдете упорити и дълголетието ще ви наподобява все по-постижимо!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР