Така брутопремиите в общото застраховане в страната бележат ръст от

...
Така брутопремиите в общото застраховане в страната бележат ръст от
Коментари Харесай

11 глобални застрахователя се преместиха в Люксембург заради Brexit

Така брутопремиите в общото обезпечаване в страната бележат растеж от над 23% за първите девет месеца на 2018-та

Агенцията Luxembourg for Finance (LFF) оповести данни за броя на банките, капиталовите фондове, застрахователните и презастрахователните компании, преместили своите интервенции в континентална Европа поради Brexit. Според данните, 47 финансови компании са избрали Люксембург за място на своята европейска активност след излизането на Англия от Европейски Съюз. Половината от тези сдружения са компании за ръководство на активи, а останалите са банки, застрахователи и снабдители на платежни услуги.
Досега Люксембург бе основен център на Европейски Съюз за трансгранично животозастраховане и презастраховане. Сега и секторът на общото обезпечаване припознава Великото херцогство
като уместно място и към този момент 11 световни застрахователи са отворили в страната своите представителства. Сред фирмите са: AIG, Liberty Mutual, Hiscox, Sompo и Tokyo Marine.
" Повечето от тези застрахователи към този момент получиха лицензи и работят, което способства растежа на премийния доход в бранша на общото обезпечаване в Люксембург с над 23% за първите девет месеца на 2018 година, обобщава LFF.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР