Т.нар. Патриотичен блок в София (ВМРО и Атака) официално поиска

...
Т.нар. Патриотичен блок в София (ВМРО и Атака) официално поиска
Коментари Харесай

ВМРО и Атака поискаха промяна на Плана за управление на Витоша

Т.нар. Патриотичен блок в София (ВМРО и " Атака " ) публично изиска от Столична община да поддържа кандидатурата на София за хазаин на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 година, излиза наяве от публично известие на Вътрешна македонска революционна организация.
Заради тази кандидатура спортният министър Красен Кралев изиска изменение на Плана за устройство на естествен парк " Витоша ", тъй че да може да се строят и обновят спортни уреди в планината. Сега това не можело да стане, тъй като имало нормативни спънки – както в проекта, по този начин и в закона. " Патриотите " са на същото мнение в проектодекларацията си:
" Подкрепяме мнението на членовете на междуведомствената група, които реализираха консенсус за пречките пред обновяването на обществената и частната инфраструктура на територията на парк " Витоша ". Многократно членовете на Столичния общински съвет са се аргументирали, че несъответствия и несъгласия в условията на законите и в Плана за ръководство на парка слагат непреодолими спънки пред нужното възобновяване на спортните уреди. Тези заключения бяха доказани и от междуведомствената работна група, чиито изводи са, че проектът за ръководство на парка би трябвало да премине през отчасти изменение, което да в профил гореспоменатата колизия на нормативни документи.

Столичният общински съвет е безапелационен, че заместването на лифтов превоз в естествен парк " Витоша " с авто не подхожда на задачите за стабилно прилагане и запазване на естествените запаси и за даване на благоприятни условия за спорт, дейна отмора и туризъм, планувани в Закона за предпазените територии. Пред обществото не стои подозрение, че въженият превоз е най-щадящ за природата и локалната власт би трябвало да осмисли тези обстоятелства. "
Нито Кралев, нито екоминистърът Нено Димов, нито " Патриотите " разясняват особено във връзка с реновацията на лифта в " Драгалевци ", стопанисван от " Витоша ски ", който инспектираха предишния месец, следния текст в настоящия Закон за горите (чл. 54, ал 1, т. 6): " Право на градеж върху поземлени парцели в горски територии без смяна на предназначението на територията се учредява за създаване на станции и стълбове на съществуващи лифтове и влекове, които са търпими градежи по Закона за устройство на територията, в това число за потребностите на главен ремонт, реорганизация, замяна и/или рационализация - за период до 20 години ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР