СЗО трябва да проучи вероятността за изпускане на от лаборатории

...
СЗО трябва да проучи вероятността за изпускане на от лаборатории
Коментари Харесай

Китай призова СЗО да разследва изпускането на вируса от лаборатории на други страни

СЗО би трябвало да изследва вероятността за изпускане на от лаборатории от други страни, в това число и Съединени американски щати. Това обявиха от министерството на външните работи на Китай, заяви ТАСС.
" Що се касае до вероятността за приключване на вируса вследствие на лабораторен случай, членовете на експертната група обявиха, че при положение на нужда те ще проведат проучване в лабораториите по целия свят. Както ви е известно, в лабораторията в Ухан към този момент бяха извършени такива проучвания. Но по кое време ще открият Форт Детрик за специалистите? Бих желал да ви попитам за какво задгранични медии не оповестяват за лабораторията Форт Детрик. Имаше вести за нея през юни 2019 година, само че по-късно изчезнаха. Защо мълчите? ", декларират от китайското ведомство.
Форт Детрик e биологична лаборатория на Съединени американски щати в щат Мериленд, Фредерик. Мястото е център на програмата за биологични оръжия и биологична отбрана на Съединени американски щати от 1943 година до 1969 година След прекратяването на тази стратегия, базата складира детайли от програмата за биологична отбрана на Съединените щати.
Мястото в началото е наричано „ Лагер Детрик “, кръстено в чест на хирургът майор Фредерик Л. Детрик, който служи във Франция по време на Първата международна война.
В същата лаборатория е основано веществото хербицид-дефолиант, употребявано по време на американската война във Виетнам.
Генералната счетоводна работа на Съединени американски щати издава отчет на 28 септември 1994 година, в който се показва, че сред 1940 и 1974 година DOD и други организации са изследвали стотици хиляди хора в проби и опити с рискови субстанции.
През 2009 година проучванията в лабораторията са прекъснати от Агенцията за токсични субстанции и заболявания, защото се открива предпазване на патогени, които не са включени в листата на рискови биоматериали. През юни 2008 година Агенцията за запазване на околната среда декларира, че възнамерява да добави базата към листата на най-замърсените места в страната. Към тази дата там са работили към 7 900 души. През 2012 година Националният съвет за научни проучвания на Съединените щати разгласява отчет, откакто направи следствия на евентуални рискове за публичното здраве.
 За пръв път: Броят на инфектираните с COVID-19 у нас за денонощие надвиши 5 000 За пръв път: Броят на инфектираните с COVID-19 у нас за денонощие надвиши 5 000
Броят на новите случаи на ковид означи връх като безусловно число и за пръв път от началото на епидемията у нас надвиши псих...
Лабораторията още веднъж е затворена през септември 2019 година, когато американските центрове за надзор и предварителна защита на заболяванията издадоха заповед за преустановяване на изследователските действия заради остарели уреди и приключване на рискови материали в системата за парна дезинфекция, повредена в резултат на стихия. Лабораторията притегля публичното внимание с петиция в уеб страницата на Белия дом на 10 март 2020 година, обвързвана със съвпадения във времето сред закриването и експлоадирането на вирусната пандемия с COVID-19. Във връзка с нуждата от нови проучвания CDC дава достъп лабораториите на равнище 3 и 4 на 27 март 2020 година, в които се учи вирусните болести.
Припомняме, че по-рано ръководителят на Световната здравна организация ( ) съобщи, че е належащо в допълнение следствие, с цел да се изключи дефинитивно теорията, че е зародил в лаборатория в Китай, съобщи БГНЕС. Тедрос Адханом Гебрейесус съобщи, че макар че лабораторна повреда е минимум евентуалната причина за пандемията, са нужни по-обширни проучвания.
Вирусът беше открит за първи път в Ухан, в китайската провинция Хубей в края на 2019 година. Досега новият ковид е лишил живота на над 2,7 милиона души, а повече от 127 милиона по целия свят са се заразили - толкоз са диагностицирани публично. За над 16 300 има подозрение, че са наново заразили се, само че статистиката в това отношение е извънредно съмнителна, поради сложния метод за доказване - би трябвало да се съпоставят взети проби от момента, когато са се появили признаци за пръв път и когато е имало за втори, да се направи секвенция на пробите и да се сравнят по избрани маркери.
През януари интернационален екип от специалисти на СЗО пътува до Ухан, с цел да изследва произхода на вируса. Техните проучвания се основаваха на проби и доказателства, предоставени от китайски чиновници, а не събрани от тях самите. Гебрейесус съобщи, че екипът е имал усложнения с достъпа до сурови данни и прикани за " по-навременно и всеобхватно шерване на информация " в бъдеще.
Екипът изследва всички благоприятни условия, в това число доктрина, че вирусът е изтърван от Института по вирусология в Ухан. Институтът е водещ в събирането, съхранението и проучването на коронавируси на прилепи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР