Сякаш ние и ПП участвахме сутринта в различни срещи. Това

...
Сякаш ние и ПП участвахме сутринта в различни срещи. Това
Коментари Харесай

Сякаш ние и ПП участвахме сутринта в различни срещи, пошегува се Добрев

Сякаш ние и Политическа партия участвахме сутринта в разнообразни срещи. Това разяснява депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в профила си във Фейсбук.

Ето я и цялостната му обява без редакторска интервенция:

Чета изявленията в медиите и не мога да допускам на протичащото се. Изглежда като че ли ние и Политическа партия участвахме сутринта в разнообразни срещи или имаме напълно разнообразни ползи. Ние мислим за интереса на хората, те мислят за интереса на Лукойл. (Аз персонално имах чувството, че Лукойл участват също на срещата). Най-добре идващият път да има медии и протокол, тъй като на смяната им лишава по-малко от 2-3 часа с цел да се отметнат.

Ето ви моят преразказ на събитията, който ще потвърдят и останалите участници.

Тема 1: Данъци на Лукойл

Денков даде обещание да накара Лукойл да си изтеглят коригиращата декларация импортирана в Национална агенция за приходите през септември още идната седмица и тогава да платят 500 милиона лв.. Неговият шеф на кабинет бил разговарял още предходната седмица с тях и те към този момент му били дали обещание. На пряк въпрос по кое време ще влязат парите, отговорът беше идната седмица!

Тема 2: Вноски на Лукойл във ФСЕС

В преходни и заключителни разпореждания на Закона за енергетиката се отстраняват всички спънки пред събирането на тези пари. Този закон има наложено несъгласие от Президента, което ние ще преодолеем в сряда в енергийна комисия, в петък в пленарна зала и законът ще бъде обнародван в Държавен вестник във вторник. От деня на обявяване, законът е в действие и Лукойл стартират да внасят дължимите суми във фонда от където те се връщат на хората. Вторник!

Нещо повече! В Закона за компенсиране на разноските на потребителите за превоз, в параграф втори е записано:

#2. (1) До 31 октомври 2023г. Министерският съвет утвърждава стратегиите за финансова поддръжка, изискванията и реда за даване на средствата за поддръжка, както и лицата, които имат право на подкрепяне според член 8, алинея 1 и 2.
Кой ден е 31.10.2023? Вторник!

Просто казано, другият ВТОРНИК Лукойл би трябвало да стартира да прави вноските, а държавното управление би трябвало да стартира да връща парите на хората. По 73 стотинки на литър бензин и дизел!

Тоест, освен че ни дадоха обещание на срещата, а и законовият период им е тогава.

Не са подготвени?! Къде спаха 5 месеца? Да работят събота и неделя!

Ама това няма да се хареса на Лукойл? Няма! Ама да му мислят тия дето са на хранилката. Нас ни интересуват единствено хората!

Не могат да се оправят? Ами да си подават оставките! Аман!

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР